Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0132 %0.2
41,6933 %-1.11
Ara
Sivas Memleket SİYASET “Evlere şenlik bir durum”

“Evlere şenlik bir durum”

MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcı Murat Sulakçı, açıklanan fındık alım fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak fındık fiyatlarının belirlenmesinde ordunun plakasının kriter alınmasının evlere şenlik bir durum olduğunu savundu.

Açıklanan fındık taban fiyatının ardından konuya ilişkin hiç bir yerden açıklama gelmediğine dikkat çeken Sulakçı, “Geçtiğimiz üretim sezonu olan 2021 yılında açıklanan fiyatlara bakacak olursak. Giresun kalite fındık için kilogram başına 27 TL, Levant kalite fındık için ise kilogram başına 26 TL 50 kuruş olarak belirlenmiş ve bu fiyatlar üzerinden fındık alımı gerçekleşmişti. Bugüne geldiğimizde ise artan dolar kuru, işçilik, gübre başta olmak üzere bir çok maliyeti baz almak yerine verilen fiyatın konuşulmaması için Terzi Fikri üzerinden üreticiye dar gelen bu fiyat elbisesini dikmek istemesi de ayrıca manidardır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu’da açıkladığı fiyat olan 54 TL’nin ardından TMO’nun Giresun Kalite Kabuklu Fındığı için 53 TL, Levant Kalite Fındığı için 52 TL, Sivri Kalite Fındığı için 51 TL olarak fiyat açıklamasının yapıldığını savunan Sulakçı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın desteklerle birlikte 54 TL olarak açıkladığı fındık fiyatları TMO tarafından 3 ayrı kalite için 3 ayrı fiyat olarak açıklandı. Açıklanan fındık fiyatına yönelik gerçekçi bir maliyet hesabı yapılsa idi ortalama fındığın kilogram fiyatı 72 TL den az olmazdı. Bu fiyat ise üreticinin bir nebzede olsa fiyatlardan memnun kalacağı ve üretimden kopmayacağı bir fiyat olurdu. Üretici her yıl budama, dip sürgünü kesimi, taşıma işçiliği, gübre ve gübreleme masrafları, belleme, zirai mücadele giderleri ve diğer işçiliklere ciddi harcama yapmaktadır. Alım fiyatında yapılan artış bu giderleri karşılayamaz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *