HANİFE KANAT

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Kadın Kolları Başkanı Sebiha Yılmaz, alanlarda yaptıkları ziyaretler ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda sürekli alanlarda olduklarını, esnafın ve tüm halkın sorunlarını dinlediklerini belirten Yılmaz, “Görüştüğümüz her esnaf işsizlikten, her yurttaşımız geçim sıkıntısından şikayetçi. Bir an önce sandığın gelip, iktidarın değişmesini ve sorunlarının iktidarımızda çözülmesini istiyorlar. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söz verdiği gibi iktidarımızın ilk bir haftasında esnafımızın kredi borçlarının faizlerini sileceğiz. Böylece sattığını yerine koyamayan, borçlarla boğuşan esnafımız, rahat bir nefes alacak.” dedi.

İKTİDARI KADINLAR GETİRDİ KADINLAR GÖTÜRECEK

Kadınların sorunlarına da değinen Yılmaz, “Kadınlarımız bizden iş, aş ve can güvenliği istedi. Aile Destekleri Sigortası ile her evin geçinebileceği bir gelir olacak.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca ev içi ve ev dışı kadına şiddetin arttığını belirten Yılmaz, “Kadınların ekonomik duygusal ve fiziksel şiddete maruz kalıyorlar. Sadece Temmuz ayında 44 kadın şu ya da bu bahaneyle katledildi. Üstelik bir çoğunun şikayeti, koruma kararı olduğu halde bu iktidarın kadına şiddeti ve cinayeti durdurmak gibi bir derdi yok, ekonomik sorunları çözmek gibi de bir derdi yok. Ama kadınların bir kararı var bu iktidarı kadınlar getirdiği gibi kadınlar götürecek.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.