Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Yağmur ve kar
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0215 %0.27
42,1321 %0.06
Ara
Sivas Memleket SİYASET Çiftçinin feryadına artık kulak verin

Çiftçinin feryadına artık kulak verin

MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Sulakçı, Çifçilerin ve besicilerin feryatlarının neden duyulmazlıktan gelindiğini anlayamadıklarını, bozulan ülke ekonomisinin meydana getirdiği daraltmadan ciddi derecede etkilenen sektörün tarım sektörü olduğunu söyledi.

Yüzölçümü bakımından oldukça büyük olan ve Türkiye’nin tahıl ambarı diye de adlandırılan Sivas’ta tarım ve hayvancılığın her geçen gün küçüldüğünün savunan Sulakçı, “Bölgemiz maalesef sanayii anlamında yeterli bir aşamaya gelemediği için insanların en önemli geçim kaynağı tarımsal uretim oldu. İzlenen yanlış politikalar yüzüden üreten Türkiye olmaktan çıkarak sadece ithalata dayalı bir esaret modeline teslim olduğumuz artık su götürmez bir şekilde ortadadır.” dedi.

Geçen sene 3 bin 500 TL’den aldıkları organamineral üst gübrenin bu yıl 14 bin TL’ye düzeyinde olmasından dolayı çiftçilerin tarlasına gübre atamaz hale geldiğini hatırlatan Sulakçı, “Toprağa gübre atılmaması demek üretimde önemli bir kaybın olacağı anlamına geliyor. Diğer yandan planlı üretim yaptırılmıyor bir çok çiftçinin ürettiği ürün bu seferde para etmiyor. Bir yandan yüksek  maliyetlere rağmen uretime devam eden çifçilerin tarlasına ektiği ürün bu yıl para etmeyince işçilik masrafını dahi karşılayamadiğından dolayı mahsül çürümeye terk ediliyor. Bu plansız üretim modeli sonucunda artik çiftçilerin üretimden tamamen el çekme noktasına geldi. Bu duruma dur denilmez ise gıda krizini değil, onun daha kronik aşaması olan üretim krizine doğru hızla gidiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *