SİVAS (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, IŞİD, PKK ve FETÖ'nün dışarıdan beslenen illegal örgütler olduğunu belirterek, bundan sonra yapılması gerekenin terörle 'amasız, fakatsız' mücadele etmek olduğunu söyledi.

Budak, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.

Ülkenin 7 Haziran seçimlerinden sonra çok önemli badireler atlattığını ifade eden Budak, "Misak-ı Milli sınırlarımız içerisinde o Kuvayi Milliye ruhuyla biz bunlardan çıkabileceğimize yürükten inanıyoruz." dedi.

Budak, ülkenin her sabaha terör olaylarıyla uyandığını iddia ederek, şöyle devam etti:

"Gaziantep'te dün bir düğünde teröristler bir canlı bomba patlatıyor. IŞİD, PKK veya FETÖ hiç fark etmez, bunların hepsi illegal dışarıdan beslenen örgütler. Eğer bu iş artık düğünlere kadar geldiyse, düğünlerde de patlatılıyorsa sözün bittiği yerdeyiz. Artık bundan sonra yapılması gereken, terörle 'amasız, fakatsız' mücadele etmektir. Zaten yıllardır biz bunu söylüyoruz. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz, bunun adı hiç önemli değil, sonuçta terördür. Niyetleri insanları sindirmek, korkutmak ve o yolla da emellerine ulaşmaktır."

Savaşta bile bu kadar kirli ve pis oyunların yapılmadığını vurgulayan Budak, insanların en mutlu günlerinde bir canlı bombanın kendini patlatmasıyla 3-4 yaşındaki çocukların canlarını kaybetmesinin herkesin yüreğini dağladığını bildirdi.

Budak, kolay kolay kuru gürültüye pabuç bırakılmayacağına dikkati çekerek, "İşte 15 Temmuz'da gördük, bütün milletimiz sokaklara döküldü ve gereğini yaptı. Bu yüzden bu milletle hiç kimse uğraşmasın. Terör o kirli emellerine hiçbir şekilde ulaşamayacak." diye konuştu.

Terör olaylarının yaşandığı ve kirli darbe girişiminin yaşandığı dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinin tatilde olmasını da eleştiren Budak, CHP olarak tatil yapmadıklarını ve Türkiye'nin her yerinde olmaya gayret ettiklerini sözlerine ekledi.