Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Gazetemizin 13. Kuruluş yıl dönümü sebebiyle ziyarette bulundu. Genel yayın yönetmeni Kemal Çağlayan, Sivas Medya Center yönetim kurulu başkanı Nuri Geneş ve gazetemiz yazı ailesiyle görüşen Başkan Aydın,  Memleket gazetesinin Sivas’a yön veren basın kuruluşlarından birisi olduğunu dile getirdi.

 Memleket Gazetesi’nin kurulduğu günden itibaren devletinin, milletinin yanında olduğunu, ortaya koyduğu projeler ile kamuoyuna örnek teşkil ettiğini söyleyen Başkan Aydın, “13. Kuruluş yıl dönümünüz kutlu olsun. Memleket Gazetesi her zaman şehrin geleceğini düşünen bir yayın politikası izlemiş, gerek projeleriyle gerek eleştirileriyle bizleri de yönlendirmiştir. Amacımız hep birlikte Sivas’ı bir adım ileriye taşımak ve geliştirmek olacaktır. Biz Belediye olarak nasıl şehrin gelişmesine katkı sağlayacak projeleri ortaya koyuyorsak, Memleket Gazetesi de zaman zaman iyi gördüğünü, zaman zaman eksiklikleri yazarak bizlere yardımcı olmaktadır. Bu sebeple oldukça önemli görevleri yerine getirmektesiniz” ifadelerini kullandı.

BU OYUNLARI BOZACAĞIZ

Türkiye üzerinde son zamanlarda ciddi oyunlar oynandığını söyleyen Başkan Aydın, her insanın uyanık olması gerektiğine dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren ve bu girişimin hainlik olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Aydın, “15 Temmuz süreci hepimizin artık emin olduğu gibi ülkeyi işgal hareketiydi. Sadece yönetimi devirme, ele geçirme hareketi değildi. Bir çok yorumcuların ve benim de şahsi kanaatim bu kadar hazırlığı 40 yılı bulan bir projenin A planı olmaz. B ve C planı da vardır diye düşündük. Silahla başaramadıklarını, farklı yollarla başarmak isteyeceklerdi. İlk akla gelen ekonomi üzerinde girişimlerde bulundular ki bunu gördük. Özellikle Türkiye’nin yatırım yapılamaz bir ülke olduğu algısı vermek istiyorlar. Kurlar üzerinde ciddi oyunlar oynandı. Bu yetmedi, ülkede güvenlik problemi var algısı yaratmak istediler. İstanbul havalimanında intihar saldırısı, Kayseri’de saldırı, farklı noktalarda terör girişimleri ve en son yıl başı gecesi İstanbul’da bir eğlence merkezinde katliam yaptılar. Bunların hiç birisi diğerinden bağımsız ve münferit olaylar olmadığı kanaatindeyim. Ancak şundan dolayı da artık ülkem adına mutluyum ki güney doğu da terör tamamen bertaraf edildi. Yüzde yüz terör bitti anlamında değil, bir takım suikastlar intihar girişimleri olabilir ama güney doğu her yönüyle devletin kolluk güçlerinin kontrolünde. Yeniden bir yapılanma sürecine girdi. Burada PKK’nın ciddi anlamda barınacağı kanaatinde değilim” dedi.

TERÖRÜN İNİNE GİRİLDİ

Fırat Kalkanı Operasyonu ile terör örgütlerinin inine girildiğini ve ciddi anlamda sorunların çözüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Sami Aydın, “Terörü sınır dışından destekleyen, orada yetiştiren ve Türkiye’ye ihraç eden bir yapı vardı. Bununla ilgili Fırat Kalkanı başarılı yürüyor ve açık olan noktaların kontrol altına alınmasıyla beraber o oyunun da yürümez olduğu kanaatini taşıyorum. Rusya, İsrail ve Irak ile olan ilişkiler önemlidir. İstedikleri bu ilişkileri bozmaktır. Zor bir coğrafyadayız, Türkiye büyüdükçe bu oyunlar da ortaya çıkıyor. Biz Türkiye’de yaşayan 80 milyon insan kenetlenirsek bu oyunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın’a ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Özel Kalem Müdürü Kaya Erdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ünal Torun eşlik etti.