HANİFE KANAT

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında ‘Afgan çobanları tarımdan alalım ve ne olacağını hep beraber görelim’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarını değerlendirdi.

Konuşmasına bir zamanlar Türkiye’nin tarım cenneti olduğunu vurgulayarak başlayan Coşkun; “Türkiye her zaman kendi kendine yetebilecek verimlilikte topraklara sahip olmuştur. Ancak mevcut iktidar tarafından izlenen tarım politikaları ile çiftçinin sırtına yüklenildikçe yüklenilmiştir. Şu aşamada AK Parti bakanlarının yaptığı açıklamalarda gelinen noktanın bir özetidir. Kendi çiftçimiz, çobanımız kan ağlarken ve geçim sıkıntısı yaşarken böyle bir açıklama yapmak, halkın aklı ile oynamak değil de nedir? Bizim kimsenin çobanına ihtiyacımız yok bizim çobanımız bize yeter.” açıklamasını yaptı.

AK Parti iktidarının, mültecilere sahip çıktığı kadar kendi halkına sahip çıkmadığını belirten Coşkun; “Halkımız ekonomik olarak zor zamanlar geçiriyor, üstüne üstlük iktidar bakanlarının söylemleri vatandaşımıza kendini daha da yalnız hissettiriyor. AK Parti iktidarı mültecilere sahip çıkıp kendi çobanını, kendi çiftçisini yalnız bırakıyor. Ancak biz halkımızın yanındayız, çiftçimizin, çobanımızın yanındayız. Ülkemizin verimli topraklarının farkındayız, kalkınmak ve büyümek için hiç kimseye ihtiyacımız olmadığının ve Türk Milleti olarak ihtiyacımız olan tek şeyin birlik beraberlik olduğunun farkındayız.” diyerek konuşmasını sonlardı.