MEHMET TIRPAN

Milli Yol Partisi İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Genel Kurulu Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve farklı illerden kente gelen partili il başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Genel kurula bazı siyasi partilerin il başkanları ve başkan yardımcılarının da katıldığı gözlemdi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan genel kurulda divan oluşturularak, İl Başkanlığının yürüttüğü faaliyetler ve bütçe hakkında katılımcılara bilgi verildi. Tek adayın olduğu genel kurulda mevcut İl Başkanı Zeki Haral yeniden İl Başkanlığı görevine layık görüldü.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda ilk olarak katılımcılara hitap eden Milli Yol Partisi İl Başkanı Zeki Haral, Hiçbir zaman konjonktürel avantajlara, güç odaklarına ve oligarşik yapılara katılmadıklarını ve katılmayacaklarını söyledi.

Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun hedefi ve siyaset anlayışı ile siyaset yapacaklarının altını çizen Başkan Haral, “Bütün vatandaşlarımızın Ayyıldızlı bayrağımızın altında şerefle yaşadığı nimeti ve külfeti de eşit paylaştığı bir Türkiye’yi özlüyoruz. Türk, Türkmen, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan, zengin fakir ayrımcılığı yapılmadan, imtiyazsız sınırsız kaynaşmış bir Türkiye hayal ettik. Balkanlardan Çin Seddi’ne kadar kaynaşmış Türk Dünyası hayalleri kurduk. Şehit liderimizin emaneti ve ideallerimiz var. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olması gerektiğini haykıran hakikatler içerisinde siyaset yapmaya gayret eden bir samimiyetle yola çıktık. Vatan için ölmesini bilen Anadolu insanı artık yönetmeye de talip olmalıdır. Çare millettir. Zaman iç güç ve dış güç gibi konuları bir kenara fırlatıp atma zamanıdır. Gerçek olan yegane güç milletin gücüdür. Gücü başka yerde arayan kendi mutlu azınlığını oluşturan çarpık ve oligarşik siyaset anlayışını yıkmak için iktidarı gerçek sahibi olan millete iade etmek istiyoruz. Bir saniyesine bile hakim olamadığımız ve hükmedemediğimiz bir hayat için fırıldak olmamayı tercih eden, mazlumu koruyan, insanları ırkına, mezhebine göre ayırmayan, zalime tepki veren, kula değil sadece Allah’a kulluk eden ona sığınıp ondan yardım ve mağfiret dileyen bir liderin hayalleri idealleri, ilkeleri bize yeterde artarda bile. Varsın şehidimizin mirası birilerinin olsun.” dedi.

“MERHUM GENEL BAŞKANIMIZIN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ”

Haral’ın konuşmasının ardından partilerine seslenen Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ise, yıllarca birlikte siyaset yaptığı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve kazada hayatını kaybedenleri anarak sözlerine başladı.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile Sivas’a ilk kez 1992 yılında geldiğini, Sivaslıların şimdi olduğu gibi kendilerini muhabbetle ve samimiyetle karşıladığını hatırlatan Genel Başkan Çayır, “Henüz daha parti kurmadan önce Ankara’dan merhum yol arkadaşımla birlikte Sivas’a geldik. Sivaslılar bizi dışarda karşıladılar. Ortada parti ve siyasi kurultay yoktu. Kapalı spor salonunda toplantı yaptık. Tokat’a döndük orada da toplantı yaptık. Cezaevinden çıktıktan sonra bana siyasi yasak koymuşlardı. Ömür boyu kamu haklarından men idim. Fiili olarak siyaset yapamazdım ama merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile her an her dakika her yolda ve zorlukta beraber oldum. Daha sonra siyaset yasağım kalktı merhum genel başkanımla çok yol yürüdük. Suikast öncesi Elbistan’ın üzerinde helikopterde iken telefonla görüştük. Çağlayan Cerit’e gitmeden önce. Çağlayan Cerit mitinginin bitmesi ile şahsıma görev vermişti. Kendisine ‘Genel Başkanım sizin görev verdiğiniz yer umduğumuz gibi olmadı. Hiç moralini bozmadı ve hayırlısı olsun demişti.’ Sonrasında uzun bir üç gün geçirecektik. Helikopterin düştüğü haberini alır almaz dağa koştum. Dağa koştuğumda aslında aramamak, kurtarmamak üzerine bir tezgahın kurulduğunu ilk anda göremedim. Yavaş yavaş hadiseye vakıf olduktan sonra mahkemelerin iç yüzünü gördükten sonra, vurdum duymaz sırf olsun diye yapılan duruşmalar devam ettikçe gördüm ki Muhsin Başkanı öldürmüşler. Suikaste uğrayan Genel Başkanımızın Allah’ın izni ile birileri davayı kapatsa dahi, birileri duruşmaları sırf iş olsun diye yürütse dahi, suikaste uğrayan merhum Muhsin Başkanımızın kanını yerde koymayacağız. Bu işin ucu nereye varırsa varsın onun kanını yerde bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.