BAŞBAKAN Binali Yıldırım, sabah saatlerinde Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldi. Yıldırım ile Borisov görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti.

Konuşmasının başında bu sabah Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gerçekleşen terör saldırısına değinen Başbakan Yıldırım, "Bu sabah erken saatlerde Cizre polis merkezine alçak PKK terör örgütünün kalleş saldırısı sonucu hayatını kaybeden 11 şehidimiz, polis kardeşimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, çok sayıda, tedavi altında, onlara da acil şifalar diliyorum. Terör örgütü ne yaparsa yapsın, canımız yakabilir, şehitlerimiz olabilir acımız büyük; ancak şehitlerimizi bağrımıza basacağız; kalleş terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni esir alamaz. Bildiklerini arkalarına koymasınlar. Milletimiz şunu anlasın ve bilsin ki; bu terör örgütlerinin tümüne topyekün savaş açtık. Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; 'Ya istiklal, ya ölüm'. Ve 79 milyonun kardeşliğine, birliğine, beraberliğine kasteden bu alçaklara her türlü hakkettikleri cevabı vereceğiz" dedi.

"HİÇBİR ALÇAK GİRİŞİM BİZİM KARDEŞLİĞİMİZİ, BİRLİĞİMİZİ BOZMAYACAKTIR"
Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün dünyanın gıptayla izlediği büyük bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken, kalleş terör örgütü bildik icraatlarını yapmaktan geri kalmıyor. Milletimizin geleceği için ülkemizin refahı için 2023 hedeflerimiz için yılmadan bir yandan çalışacağız, eserler ortaya koyacağız, yeni projeler hayata geçireceğiz; bir yandan da bu ülkenin başına bela olan bu terör örgütünü de çökerteceğiz.
Yapacakları hiçbir alçak girişim bizim kardeşliğimizi, birliğimizi bozmayacaktır ve bu mücadele de asla bizi yıldırmayacaktır.