GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bakanı Bülent Tüfenkci, "15 Temmuz günü millet o gün öyle bir dik duruş sergiledi ki bütün tarih, geriye doğru yazdığında altın harflerle bu direnişi altın harflerle yazacak" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray’a geldi. Valiliği ziyaret eden Bakan Tüfenkci, Vali Aykut Pekmez ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Aksaray Belediyesi’ne yürüyerek geçen Bakan Tüfenkci, yolda esnafı da ziyaret ederek sohbet etti. Esnafın talep ve temennilerini dinleyen Bakan Tüfenkci, ardından Belediye Başkan Haluk Şahin Yazgı da makamında ziyaret edip AK Parti İl Başkanlığı’nda da partililerle görüştü.
'TARİH ALTIN HARFLERLE BU DİRENİŞİ YAZACAK'
Bir otelde esnafla bir araya gelen Bakan Tüfenkci, yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimine değindi. 15 Temmuz’daki ihanet çok farklı olduğunu belirten Bakan Tüfenkci şöyle dedi:
"Yüzlerine eğitim maskesi geçirerek, yüzlerine yardım maskesi geçirerek bu milleti arkadan vuran, bu milleti hançerlemeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü ile karşı karşıya kaldık. Ama millet o gün öyle bir dik duruş sergiledi ki, bütün tarih geriye doğru yazdığında altın harflerle bu direnişi yazacak. Bu direniş bütün dünyaya örnek bir sivil direniş olarak geçti. Millet silaha, kurşuna, bombaya karşı sadece göğsünü siper ederek, kendini tankların altına atarak, bu hayasızca akını durdurmaya çalıştı. Onun için bütün milletimize teşekkür ediyoruz. Aksaraylılar'a teşekkür ediyoruz. Reisimizin çağrısı ile bu meydanları doldurdukları için esnafımıza da teşekkür ediyoruz. Bu esnaf bu milletin omurgası, sağduyusu, bu esnaf her zaman istikrar ve huzurdan yana oldu."
'ESNAFA DESTEK OLACAĞIZ'
Konuşmasına esnafa destek olacaklarını belirterek devam eden Tüfenkci, "Birlik ve beraberlik içerisinde, daha çok üreterek, daha çok çalışarak, esnafımızın önünü kapatarak değil açarak, bürokratik engelleri kaldırarak, esnafımıza daha çok destek vererek, onların sorunlarını gidererek daha fazla üreteceğiz, daha fazla ihracat yapacağız" dedi.
Esnafın büyüdüğü ve geliştiği takdirde Türkiye’nin de büyüyüp gelişeceğini belirten Bakan Tüfekci, bunun için de her zaman esnafın önüne açmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.