GÜMRÜK ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkçi, Türkiye’nin terör örgütlerinin saldırısı altında olduğunu ve bataklıkların kurutulacağını söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi beraberindekilerle Gaziantep’te geçen cumartesi gecesi kına merasiminde canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 55 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından patlamanın yaşandığı sokağa gelen Bülent Tüfenkçi, olay yerindeki çalışmaları inceledi. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Tüfenkçi, ülkenin terör örgütlerinin saldırısı altında olduğunu söyledi. Terör örgütleri ile gereken mücadelenin sürdüğünü kaydeden Tüfenkçi, şunları dedi:
“Gördüğümüz manzara karşısında dehşete düşmemek mümkün değil. Özellikle çocuklarımızın, kadınlarımızın hayatını kaybetmesi artık insanlığı, barbarlığı, vahşiliği bırakın kelimelerle izah etmek mümkün değil ve bu terör örgütlerinin sadece bir terör örgütü değil, sadece birkaç terör örgütü değil adeta ülkemiz son birkaç gündür terör örgütlerinin saldırısı altında kaldı. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te ondan önce Elazığ’da, ondan önce Van’da, Diyarbakır’da insanlığa sığmayan eylemler gerçekleştiren terör örgütlerinin amacı; bu halkı yıldırmak, bu halkı endişeye sevk etmek, bu milleti pasifsize etmek, ama Allah’a hamdolsun ne endişe duyuyor, ne korkuya, ne paniğe kapılıyor, soğuk kanlılık içinde bu canilerden hesap sorulmasını bekliyor. Millet olaya el koyuyor ve milletin devletle bütünleşmesi neticesinde de bu örgütler iyice kuduruyorlar, ama bu örgütlerin yaptıkları Allah’a hamdolsun yanlarını kalmıyor. İşte DAEŞ terör örgütünün burada gerçekleştirmiş olduğu bu haince saldırı milletimize yapılmış bir saldırı ve bunun hesabını da inlerinde veriyorlar, vermeye de devam edecekler. Biz bu bataklıkları kurutacağız. Bataklıklar kurumadığı sürece bizim burada rahat etmemizin şansı çok az. Biz burada daha çok birlik ve beraberlik içerisinde, provokasyonlara gelmeden birbirimize inanarak, birbirimize güvenerek, acıların üzerinden siyaset yapmayarak, bütün acıları paylaşarak, ortak olarak bu acıları hafifletmemiz lazım, ancak terör örgütlerine karşı bu şekilde dayanışmayla biz bu terör örgütlerinin üstesinden gelebiliriz.”
ACILARIN PAYLAŞILMASI GEREKİYOR
Acıların ortak olduğunu ve bu acıların paylaşılması gerektiğini belirten Tüfenkçi, “Kimse bu acıları yarıştırarak bunun üzerinden kimse siyaset yapmasın. İnsanları birbirine düşürerek yeni acılar eklemesin. Biz teröre karşı tek ses olmak istiyorsak, tek vücut olmak istiyorsak bizim birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Kim birbirini ötekileştirmek için, kim mezhebi, ırkı, ayrımları ötekileştirme vasıtası yapıyorsa bilin ki o terörün ekmeğine yağ sürüyordur. Biz bu oyunlara millet olarak gelmeyeceğiz. Dün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı da esasında bu birlik ve beraberliği bozmaya yöneliktir. Ben buradan bir kez daha kendisine geçmiş olsun diyorum. O saldırıda yaralanan bu sabah Cizre’de hain saldırı sonucu hayatlarını kaybeden bütün güvenlik güçlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bu acıların hesabı sorulacaktır” diye konuştu.
TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ
Ülkedeki birlik ve beraberlik ile terörü bitireceklerini belirten Tüfenkçi, şunları dedi:
“Türkiye’de milletin ferasetiyle, milletin birlik, beraberliğiyle, milletin dayanışmasıyla bitireceğiz ve bunların zaten güvenlik güçlerimizin yeterince güçlü ve bunlarla mücadeleyi her platformda, her cephede sürdürüyor, ama önemli olan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra her siyasi partinin ortak, birlikte hareket ederek milletimizin, vatandaşlarımızın bir bütün olarak teröre karşı ortak ses vermesiyle biz bu terörü bitireceğiz.”
Tüfenkçi ve beraberindekiler daha sonra düğünden bir gün önce yapılan kına gecesinde saldırıya uğrayan Nurettin ve Besna Akdoğan çiftini ziyaret etti.