AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "15 Temmuz'da yaşananlardan sonra Türkiye'de demokratik siyaset noktasında AK Parti başka bir noktaya geldi" dedi.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi'ne katılan Albayrak, Türkiye'nin yeni bir süreçten geçtiğini söyledi. Albayrak, siyaset akademilerinin 15 Temmuz'dan sonra başka bir anlam kazandığını söyleyerek, "15 Temmuz'da yaşananlardan sonra Türkiye'de demokratik siyaset noktasında AK Parti başka bir noktaya geldi. Artık sadece bir siyasi parti için değil, bu milletin bekası için siyaset yapmak, gerektiğinde sokağa çıkıp tankların önünde bu ülkenin geleceği için dimdik bir duruş sergilemek başka bir anlam ifade ediyor. Bundan sonra Türkiye'de AK Parti gönüllüleri tarih sahnesinde başka bir yerde. Tarihsel olarak hikayeleriyle büyüdüğümüz geçmişten aldığımız bir güç vardı. Dost meclislerinde, parti sohbetlerinde dinlediğimiz şanlı tarihi hikayeler bizleri motive ediyordu ama 15 Temmuz'dan sonra artık bu tarihi zaferlerden bir tanesine imza atan bireyler olduk” dedi.
Siyaset Akademisi derslerinin dolu dolu geçtiğini ifade eden Albayrak, "Siyasetin duayeni ülkemizin başında duruyor. Cumhurbaşkanımız ülkesi, milleti için bir dava şuuruyla ülkemizi muasır medeniyetler mertebesine taşımak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bizde onun bu felsefesiyle hareket ediyoruz” diye konuştu.
Bakan Albayrak’ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.