HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97. yıl dönümünde CHP Sivas İl Örgütü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı.

Pandemi nedeniyle katılımın kısıtlı tutulduğu törende, İl Başkanı Yılmaz Coşkun, Merkez İlçe Başkanı Celal Abbas Aslan ve il yöneticileri hazır bulundu.

Törende konuşan CHP Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun, temellerinin 4 Eylül Sivas Kongresi’yle atıldığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü temsilcileri olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda olduklarını belirtti. Coşkun, ‘’Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını ve Kuvayi Milliye’nin azmini 97. kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz’’ derken, ‘’Yegane amacımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmaktır’’ ifadelerini kullandı.

CHP iktidarında hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini vurgulayan Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Olağan Kurultayı’nda açıklanan İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesine de değinerek, ‘’Atatürk devrimlerinin ve İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin ışığında kuracağımız halkın iktidarında Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde çıkaracağımıza söz veriyoruz. Bu mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecek’’ dedi.

Coşkun sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizim 97. kuruluş yıl dönümünde; mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.’’