MEHMET TIRPAN

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner, Türkiye’de ve Sivas’ta uzun süredir etkisini gösteren ekonomik krizin artık biran önce son bulması gerektiğini söyledi.

İnsanların mecbur kaldığı için kredi çekerek faize bulaştığını artık faizciliğin bu ülkede son bulması gerektiğinin altını çizen Başkan Laçiner, “İktidar kapitalizmin ekonomik sistemini benimsedi. Faizin yüzde 1’i de yüzde 90’ını da haramdır. Her türlü ticaret mubahtır ama para ile para kazanmak haramdır. Esnaflar kredi çekmek zorunda bırakılıyor. Kredi çeken esnaf mecburen maliyete yansıtıyor. Bu durumda doğal olarak vatandaşa yansıyor” dedi.

Mazot, gübre ve diğer ürünlere 6 ayda yüzde yüzün üzerinde zam geldiğini ve tüm tüketim maddelerinin fiyatları ciddi derecede arttığını aktaran Başkan Laçiner, “Faizin ön planda tutulduğu, ekonomik krizin had safhada olduğu bir ülke de nasıl üretim yapılabilir bilemiyoruz. Şuanda olduğu gibi iflasın eşiğindeyiz. Allah bu millete yardım etsin. Üretici de tüketici de zor durumda. Enflasyonun yüzde 50’nin üzerinde olduğu da apaçık ortada. Her şeyin fiyatı 2-3 misli arttı. Geçtiğimiz dönemde de krizler yaşadık ama bu krizler 1 hafta 1 ay veya 3 ay sürdü.. Ama günümüzde bunun süresi de belli değil. Dün sattığımız malı bugün yerine koyamıyoruz. Televizyonlarda öyle bir muhteşem portre çiziliyor ki Türkiye muhteşem bir ülke ekonomi çok muhteşem. Avrupa ülkeleri dahil hepsi bizi kıskanıyor. Algı operasyonu yaparak insanları inandırıyorlar. Ama işin gerçeği bu değil. Toplumun tüm kesimi perişan. İnsanlar elbette yaşadıkları bu sıkıntıların bedeli ödettirecektir. Yani şuanda mevcut duruma kimsenin dayanma şansı yok. Gelir dağılımında da müthiş bir adaletsizlik var. İmtiyazlar çok fazla. Memur ve işçi alımında bile dayısı olan işe giriyor. Yeteneği olan değil tanıdığı olan işe giriyor. Bu durumu da herkes biliyor. Devletin yaptığı sınavlarda bile yüksek not alanlar ya mülakatta eleniyor yada çağrılmıyor. Bu dönemdeki süreçte diplomaya gerek yok yeter ki işe girecek olanın dayısı oldu. Bu adaletsizliğin kol gezdiği günümüzde korku imparatorluğu var. Yandaşlara çok fazla imtiyaz veriyorlar. 1 bürokrat 10 yerden maaş alıyor. Adaletin olmadığı yerde kalkınmada olmaz” ifadelerini kullandı.