Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Az bulutlu
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1588 %0.3
43,6101 %1.61
Ara
Sivas Memleket SİYASET “AKP’NİN KAPATTIKLARINI BİZ YENİDEN AÇACAĞIZ”

“AKP’NİN KAPATTIKLARINI BİZ YENİDEN AÇACAĞIZ”

İyi Parti’nin 3. Olağan Genel Kongresi’ne katılarak iktidarı sert bir dille eleştirilen İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Celal Dağgez, 20 yıllık AKP’nin iktidarlık döneminde Sivas’ın birçok değerini kaybettiğini, yoksul, göç ve ekonomik krizlerin yaşandığını belirterek, “İktidar olduğumuzda Sivas’ta AKP’nin kapattığı ne varsa geri açacağız. Sivas’a şeker fabrikası kuracağız. Yeni istihdam alanları açılması adına adımlar atacağız. Yıllardır Sivas’ın kanayan yarası olan Demir Çelik sorununu da çözeceğiz.” vaatlerinde bulundu.

MEHMET TIRPAN

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri öncesinde illerde kongreye giden İyi Parti seçimler başlamadan önce 81 ildeki kongrelerini bitirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Sivas İyi Parti İl Başkanlığı’nın 3. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlığını yapan Celal Dağgez’in, İyi Parti Genel İdare Kurulu üyelerinin, İyi Partili Milletvekillerin, sivil toplum kuruluşları başkanlarının, bazı siyasi partilerin il başkanlarının ve partililerinin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurulda mevcut İl Başkanı Volkan Karasu, güven tazeledi.

Divan Başkanlığı’nı İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başladı. Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından açıklamalarda bulunan Sivaslı Celal Dağgez, AK Parti denince akla yoksulluk, göç ve emeklilik geldiğini savundu.

20 yıllık AK Parti İktidarı döneminde Sivas’ın çok fazla değerini ya kaybettiğini ya da kaderine terk ettiğini iddia eden Dağgez, “TÜDEMSAŞ Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk sanayi kuruluşlarından bir tanesidir. TÜDEMSAŞ dünyada değişim gösteren teknolojiye ayak uydurabilse idi şimdi TÜDEMSAŞ, sadece yük vagonu değil, lokomotif yapardı. TÜDEMSAŞ tank motoru yapardı. Ama gelinen süreçte ne yazık ki TÜDEMSAŞ’ı Organize Sanayi Bölgesi’nde vagon yapan bir firmaya taşeron yaptılar. Biz iktidara gelirsek TÜDEMSAŞ’ı ve Sivas’ı eski haline getireceğiz.” dedi.

Sivas’ın tüm değerlerinin satıldığını, Demirçelik Fabrikası sorununun 20 yıldır sürdüğünü, Dikim evinin ve askeri hastanenin kapatıldığını, ekonomik krizlerin yaşandığını vurgulayarak iktidara gelmeleri halinde Sivas’la ilgili yapacakları çalışmalardan bahseden Dağgez, “Tüm değerlerimiz satıldı. Demirçelik Fabrikası rantabl çalışmıyor insanlar mağdur ve ortada bir mahkeme var 20 senedir mahkemesi sonuçlanmıyor. Ey iktidar istediğin zaman 10 günde, beş günde, bir ayda, iki ayda mahkeme sonuçlandırıyorsun. Burayı niye sonuçlandırmıyorsun. Askeri hastaneyi kapattırıp, dikimevini başka yere götürdüler. Dikimevinin ihtiyacı varsa bu ülkenin neden Sivas'ta değil de İstanbul'a götürdüler. Sivas’tan bir Milli Savunma Bakanı çıktı değil mi? hepiniz biliyorsunuz. Sivas'ta Maden Teknik Arama Müdürlüğü var. Bu kurum ne sondaj nede sismik araştırma yapabiliyorlar. Kangal Termik Santral satıldı. Orayı da büyük sıkıntı bekliyor. Kömür rezervi bitmek üzere. Divriği Demir çelik satıldı. Divriği’de de maalesef demir cevher rezervi bitmek üzere. Şimdiden Sivaslılara duyuruyorum. Yakında bu iki kuruluşta atıl döneme geçecektir. Evet. Arkadaşlar bir de 15 yıldır konuşuluyor. Sivas Ankara arası hizmet vermesi adına başlatılan bir proje var ve 15 yıldır bir türlü Sivas’a hızlı tren gelemedi. Buradan hepinizin huzurunda Ulaştırma Bakanlığı’nı uyarıyorum. Ben mühendisim. Sanayi kuruluşlarında da genel müdürlükler yaptım. Ulaştırma Bakanlığı Sivas'a gelen hızlı tren altyapısını yeniden gözden geçirsin. Allah korusun Sakarya'da, Çorlu'da olan kazalar, bu güzergahta, bu hatta olmasın. Çünkü altyapıda kullanması gereken malzemeyi kullanmadıkları biliniyor ve iddia ediliyor. Biz İyi Parti iktidarında AK Parti iktidarının Sivas’ta sattıkları, kapattıkları ne kadar sanayi tesisi varsa aynısını yapacağız. Orada binlerce insanımızı istihdam edeceğiz. Tekrar Demir Çelik Fabrikası yapacağız. Çiftçilerin yıllarca haklı olan Şeker Pancarı Fabrikasını da Sivas’a kuracağımıza söz veriyoruz. Yeter ki bize güvenin. Her şey iyi olacak.” İfadelerini kullandı

“İYİ PARTİ SİVİL İTAATSİZLİKTİR”

İl Başkanlığı görevine yeniden seçilen İyi Parti İl Başkanı Volkan Karasu, “İyi Parti’nin Sivas’ta kurucularından birisi olmaktan son derece mutluluk duyduğumuz sizlerle paylaşmak istiyorum. Hayatınızda yaptığınız en iyi iş nedir diye sorsalar? emin olun açık yüreklilikle İyi Parti’nin kurucusu olmak diyebilirim. İyi Parti aslında sivil itaatsizliktir. Yani haksızlığa karşı, demokrasinin işlemediği partilere karşı dik bir duruştur. Bu duruşu ciddi anlamda sergiledik. İyi Parti’nin ismini ise gençler koydu. Toplumumuzun iyiliğe ihtiyacı var. Mevcut AK Parti iktidarı toplumu geriyor ve kaos üzerinden siyaset yapıyor. Ekonomik ve siyasi başarısızlığını ortamı gererek insanların doğruyu görmesini engelliyor. Gençlerin talebi üzerine Genel Başkanı’mız Meral Akşener İyi Parti’yi kurdu ki, iyi doktorlar, iyi öğretmenler, iyi mühendisler yetiştirilsin diye. Hak yemeyen, kul hakkına girmeyen adaletli kadrolar yetiştirilsin diye. Biz iktidara talibiz. İnsanlar iş ve aş istiyor. İnsanlar bize iktidara geldiğimizde ilk olarak ekonomiyi düzeltin diyorlar. Genel Başkanı’mızın yolunda durmadan ilerleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *