MELDA GENEŞ
14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde Sivas’taki siyasi sessizlik devam ediyor. Partilerdeki milletvekili aday adayları süreçleri devam ederken, Sivaslı seçmenler siyasi partilerin 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olarak kimleri göstereceğini tahmin etmekte zorluklar çekiyor.
Sivaslı seçmenler 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde listelerde yer bulacak milletvekili adaylarının Sivas’ı çok iyi tanıyan bilen isimlerden olmasını arzu ediyor. Sivas’ta iki dönem belediye başkanlığı yapmış olan Sami Aydın (2004-2009, 2014-2019) ile bir dönem belediye başkanlığı yapmış Doğan Ürgüp’ün (2009-2014) milletvekili aday adayı olmasını beklediklerini kaydeden Sivaslı seçmenler, iki usta ve başarılı siyasetçinin bugünlerde sergilemiş oldukları sakin duruşlarına veya sessiz kalışlarına anlam vermekte zorluk çekiyor.
Sami Aydın ve Doğan Ürgüp’e milletvekilliklerinin yakışacağını dile getiren vatandaşlar, “Hem Sami Aydın hem de Doğan Ürgüp Sivas Belediye Başkanlığı dönemlerinde kentimizde güzel başarılara imzalar attılar. İki isminde Sivas’ı ve Sivaslıları yakınen tanıması Sivas’ın gelişimi adına önemli etken. İki usta siyasetçinin de yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmalarını bekliyoruz. Çünkü iki başarılı belediye başkanımıza milletvekilliği ve Ankara’da Sivas’ı temsil etme görevi çok yakışacaktır.” ifadelerini kullanıyorlar.
Öte yandan Doğan Ürgüp’ün Büyük Birlik Partisi’nden Sivas milletvekili adayı olacağı iddia edilirken, Sami Aydın’ın ise AK Parti Genel Merkezi’nden istek gelmesi durumunda milletvekilliği adayı için kolları sıvayacağı kaydediliyor.

Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *