HANİFE KANAT

Ülke siyasetinde sular ısınırken, Sivas’tan aday gösterilen ve seçilen milletvekillerinin Sivas’taki sorunlarına ilişkin çalışmaları göz önüne alındığında Sivas’tan çıkarılacak adaylar büyük önem arz ediyor.

Halihazırda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 3, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1, Milliyetçi Hareket Partisi’nden 1 olmak üzere toplamda 5 milletvekili bulunuyor. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi’nde mevcut vekillerin dışında konuşulan Hilmi Bilgin, Turan Topgül, Hakan Aksu, Ahmet Kuzu, Burhanettin Kuru, Ziya Şahin, Semra Temurbaş Mavibulut, Fatih Sevim gibi isimler kamuoyunda konuşulması Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim sürecine girdiğini gösteriyor. Öte yandan diğer siyasi partilerin bu konuda sessiz kalması oldukça dikkat çekiyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gösterebileceği milletvekilleri adaylığının çokluğunun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Deva Partisi, Türkiye Değişim Partisi cephesinde kısır bir vekil adayı sayısı olduğu konusu gündemdeki yerini koruyor. Seçimlere kısa bir süre kalmışken partilerin adaylarını belirleyip propagandaya başlamış olması gerekirken muhalefet cephesindeki sessizlik gözlerden kaçmıyor. Sivas gibi siyaseten güçlü ve önem taşıyan bir şehir için her partinin beşten fazla aday göstermesi gerektiği kamuoyu tarafından sıkça konuşulan konular arasında yerini almaya devam ediyor.