Kadınlar, turşu, erişte, kuşburnu marmelatı, reçel, yufka ve ekmek gibi kışlık yiyecekleri hazırlarken, erkekler de köyün ısınma ihtiyacını karşılayacak odunları kesip depoladı. Köylülerin bir araya gelerek imece usulüyle çalıştığı görüldü.

Köyde yufka yapan Emine Kel, "Kışlık yufka yapıyoruz. Yufka, sacda pişirdiğimiz bir ekmek. Fırın ekmeği de yapıyoruz. Hobi olarak yaptık bugün. Börek olarak da kullanıyoruz. Yağlıyoruz, sigara böreği olarak da kullanıyoruz. 3 kişi çalışıyoruz, en az 100’er tane yapıyoruz." dedi.

Hataylı Ney Ustası, 39 Yıllık Emeğiyle Dünyaya Açılıyor Hataylı Ney Ustası, 39 Yıllık Emeğiyle Dünyaya Açılıyor

Kışa hazırlık yapan Rahime Yiğit ise, "Su, süt ve yumurta koyuyoruz. Böreklik yapıyoruz. Güz geldiğinde de turşu ayıklıyoruz, vuruyoruz. Kuşburnu eziyoruz. Yani her şeyi yapıyoruz güzün. İstanbul’da var, biz kızım ona gönderiyorum. Sivas’ta var, bir oğlum ona gönderiyorum. 2 günde yapıyoruz, kış boyunca tüketiyoruz." şeklinde konuştu.

Ahmet Yiğit ise kadınların evde yiyecek hazırlarken erkeklerin odun keserek köyün ısınma ihtiyacını karşıladığını belirterek, "Zahmetli, muhakkak oluyor yani köyde yaşamak öyle kolay değil. Her şey kış için. İmece usulü kadınlı erkekli çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: