Sivasspor’da Ömer Erdoğan İle Kötü Gidişat Devam Ediyor Sivasspor’da Ömer Erdoğan İle Kötü Gidişat Devam Ediyor

Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) toplantısına Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de dahil olmak üzere 81 il valisi katıldı. Toplantıda, Sivas’ın afet riskine karşı aldığı önlemler ve bu konudaki başarıları detaylı bir şekilde ele alındı.
Sivas, Afet Riskini Azaltmada Türkiye’ye Örnek Oluyor
Sivas’ın İRAP çalışmaları kapsamında 5 ana afet türü (deprem, taşkın/sel, kütle hareketleri, salgın hastalıklar ve orman yangınları) belirlenmiş ve bu afetlere karşı 18 hedef ve 314 eylem planı oluşturulduğu aktarıldı. Bu kapsamda belirlenen 314 eylemden 46’sı acil önlem alınması gereken “Kırmızı Eylem” olarak sınıflandırıldı.
Sivas’ın İRAP çalışmalarındaki ilerleme oranı, Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bulunduğu söylendi. Genel eylemlerdeki ilerleme oranı yüzde 61 iken, Türkiye ortalaması yüzde 39 olduğu ifade edildi. Kırmızı eylemlerde ise Sivas’ın başarı oranı yüzde 52 olurken, Türkiye ortalaması yüzde 46’da kaldı. Bu sonuçlar, Sivas’ın afet riskini azaltma konusunda Türkiye’ye örnek olduğunu gösterir nitelikte olduğu düşünülüyor.
Vali Şimşek’ten Önemli Açıklamalar
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, yaptığı açıklamada, afet konusunda vatandaşların bilinçli olmasının önemine vurgu yaparak, “Bütün bu planların ve çalışmaların amacı, ilimizde meydana gelebilecek afetleri en az mal ve can kaybıyla atlatmaktır. Bunun için vatandaşlarımızın bilinçli olması çok önemli. Güçlü binalar ve şehirler inşa etmek çok önemli. İnşallah İRAP kapsamında alacağımız tedbirlerle afet riskini azaltabiliriz” dedi.
İçişleri Bakanlığı’ndan Destek
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında gerçekleştirilen İRAP Değerlendirme Toplantısında, kurum ve kuruluşların sorumlu oldukları eylemlere yönelik önemli değerlendirmeler yapıldı. 
G Z Xc W D Ws A A Vi Qe
Sivas’ın Afet Riskine Karşı Alınan Tedbirler
Sivas’ta afet riskini azaltmak için yapılan çalışmalar şu şekilde özetlenebilir:
•    5 Ana Afet Türünün Belirlenmesi: Deprem, taşkın/sel, kütle hareketleri, salgın hastalıklar ve orman yangınları gibi Sivas’ı etkileyebilecek ana afet türleri belirlendi.
•    18 Hedef ve 314 Eylem Planının Oluşturulması: Belirlenen afet türlerine karşı 18 hedef ve 314 eylem planı oluşturuldu.
•    Kırmızı Eylemlere Odaklanılması: Acil önlem alınması gereken 46 eylem, “Kırmızı Eylem” olarak sınıflandırıldı ve bu eylemlere öncelik verildi.
•    Vatandaş Bilincinin Artırılması: Afet konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıldı.
•    Güçlü Binalar ve Şehirler İnşa Edilmesi: Afetlere dayanıklı binalar ve şehirler inşa etmek için çalışmalar sürdürüldü.

Muhabir: BÜLTEN