Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kocaelispor ile oynanan Türkiye Kupası maçında kurallara aykırı futbolcu oynattığı gerekçesiyle Net Global Sivasspor’u 3-0 hükmen mağlup saydı. Ayrıca kulüp görevlisi Taylan Okan İşçi’ye 4 maç men ve 148 bin 500 TL para cezası verildi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 07 Şubat 2025 tarihli ve 38 sayılı olağanüstü toplantısında aldığı kararları açıkladı. Açıklamaya göre, Net Global Sivasspor Kulübü, 04 Şubat 2025 tarihinde oynanan Kocaelispor - Net Global Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası grup aşaması müsabakasında kurallara aykırı futbolcu oynattığı gerekçesiyle 3-0 hükmen mağlup sayıldı.
İdari Tedbiri Bulunan Futbolcu Oynadı!
Müsabakada, idari tedbirli olmasına rağmen forma giyen Murat Paluli nedeniyle PFDK’ya sevk yapıldı. Ancak, yapılan incelemede disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmadığına karar verilerek ceza tayinine yer olmadığı kararlaştırıldı.
Kulüp Görevlisine Ağır Yaptırım Geldi!
Aynı karşılaşmada, Net Global Sivasspor Kulübü görevlisi Taylan Okan İşçi, idari tedbire uyulmaması eylemine iştiraki sebebiyle ağır yaptırımla karşı karşıya kaldı. Futbol Disiplin Talimatı’nın 50/1-c maddesi uyarınca 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 148 bin 500 TL para cezası verildi.
PFDK tarafından alınan bu kararlar, kulüp açısından büyük bir kayıp anlamına gelirken, Türkiye Kupası’nda da dengeleri değiştirdi. Net Global Sivasspor’un yaşadığı bu süreç ve itiraz hakkını kullanıp kullanmayacağı merak konusu.