Süper ligde 2 hafta geride kaldı,bu iki haftada Sivasspor bir galibiyet,birde yenilgi aldı.

Yarın ligdeki 3. maçını Kasımpaşa ile oynayacak olan kırmızı-beyazlı takımda beklenmedik sakatlıklar ve bazı futbolcuların formsuzluğu can sıkıyor.

İlk maçta Mert Hakan Yandaş’ın,geçen haftada takımın önemli isimlerinden Delvin N’dinga’nın sakatlanması ve bu sakatlıkların uzun sürecek olması kırmızı-beyazlı takım adına büyük şanssızlık.

Beklenmedik sakatlıklara birde bazı oyuncuların formsuzluğu eklenince,insan ister istemez yarınki Kasımpaşa maçı için “acaba?” diyor.

Sivasspor’da geride kalan iki haftada eski formlarından uzak görünen isimlerin başında golcü Kone geliyor.

Bir hafta önceki Trabzon maçında kaçırdığı goller,Kone gibi bir kariyere asla yakışmadı!

Aslında Kone’deki form düşüklüğü geçen sezonun ikinci yarısında başladı. Geçen sezonu 13 golle tamamlayan Kone,bu gollerin sadece 5’ini ligin 2. yarısında atarken,bunlarında 3’ü penaltıdan. Fakat Kone formsuzda olsa Sivasspor oynatmak zorunda! Çünkü onun yerinde oynayacak sadece Muhammet Demir var,oda 2 haftadır 21 kişilik maç listelerinde bile yok.

Sivasspor için yarınki maçta bir başka dezavantajda özellikle defansın göbeğinde yapılan hatalar. Bu hatalar Alanya ile oynanan ilk maçta galip gelindiği için fazla dikkat çekmedi,ancak Trabzon maçında adeta tavan yaptı ve bu yüzdende yenilgi kaçınılmaz oldu.

Ne olursa olsun Sivasspor yarın kendi taraftarı önünde oynayacağı maçı kazanacak güçte,yeterki özellikle Trabzon maçında yapılan hatalar yapılmasın.

Kasımpaşa lige çok iyi başlangıç yaptı. Önce Rize’yi deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 yendi,sonrada kendi sahasında Başakşehir gibi güçlü bir rakibi yenerek 2’de 2 yaptı.

Dedikya Sivasspor Kasımpaşa’yı yenecek güçte,yeterki basit hatalar yapılmasın….