Sivas'ın Gürün ilçesinde kayısı üreticileri, Meteoroloji'nin uyarısı sonrası önlemlerini artırdı. Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi, kayısı ağaçlarının zarar görme riskini artırıyor. Üreticiler, kayısılarının zarar görmemesi için bahçelerinde ateş yakarak gece boyunca nöbet tutuyor.
"Kayısımız Bizim Geleceğimiz"
Tepecik Köyü Muhtarı Ömer Kılıç, bu uyarılara karşılık olarak lastik ve saman yakarak don tehlikesine karşı önlem aldıklarını belirtti. Kılıç, "Kayısılar bizim geçim kaynağımız. Bu yüzden doğa koşullarına karşı her türlü tedbiri alıyoruz. İnşallah don olayı yaşamayız. Kayısılar bu dönemde çok hassas. Zirai don riski nedeniyle geceyi ateş yakarak geçireceğiz" dedi.
Kayısı Üreticilerinin Umudu Ateş
Kayısı üreticileri, meteorolojik uyarılarla birlikte tecrübelerini konuşturuyor ve geleneksel yöntemlerle ürünlerini korumaya çalışıyor. Bu gece boyunca ateş yakmaya devam edecek olan üreticiler, olası zararların önüne geçebilmek için adeta nöbet tutuyor.