Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Yağmur ve kar
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0118 %0.24
42,0995 %1.2
Ara
Sivas Haber
Sivas Memleket Sivas Kurban alırken bunlara dikkat edin!

Kurban alırken bunlara dikkat edin!

Yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurbanlık alırken dikkat edilecek hususlar açıklandı. Kurban alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut açıkladı. Karabulut, "Kurban alırken kapak dişine, yaşına ve aşılarına bakılmalı" dedi.

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşların aklında ki en önemli soru işaretlerinden birisi kurban alırken dikkat edilecek hususlar oluyor.

Kurban bayramına sayılı günler kaldı. 12 Eylül 2016 pazartesi günü idrak edeceğimiz kurban bayramı öncesi kurban pazarları dolup taşmaya başladı. Anadolu’nun belli şehirlerinden büyük şehirlere taşınan kurbanlıklar ciddi fiyatlara alıcı bulurken, vatandaşlar için bazı uyarılar da yapılmaya başlandı.

DOĞRU KURBAN SEÇİN

Kurban bayramında kurbanlıkların satışı kadar kurbanlık olmayacak hayvanların da satışa çıkarıldığı gözleniyor. Kurbanlık vasfı taşımayan hayvanları nasıl anlayabiliriz?

Geçen yıl kurban olmayacak olan hayvanların da satışa çıkarıldığına dikkat Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, kurban alırken dikkat edilmesi gereken hususları sıraladı.

KURBANLIKTA KULAK KÜPESİ ŞART

Kurbanlık hayvan alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, hayvanlarda olması gereken kulak küpelerine mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Hayvan alırken hayvanın pasaportunda ki aşıların da kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Karabulut, “Dış görünüş itibariyle de kurbanın canlı ve diri olması, üzerindeki tüylerini atmış olması gerekir. Yüzünde de salya, sümük gibi belirtilerin olmaması lazım. Geçtiğimiz senelerde kurban olmayan hayvanların da satışa sunulduğunu ve satıldığını gördük” dedi.

KURBANLIK 2 YAŞINDA OLMALI

Kurbanlıkların en az iki yaşını doldurmuş olması gerektiğini söyleyen Karabulut, yaşın hayvan dişine bakılarak anlaşılabileceğini sözlerine ekledi. Kapak dişlerin yaşı gösterdiğini söyleyen Karabulut, küçük hayvanlarda bu dişlerin oluşmadığını söyleyerek “Görüntü olarak hayvan büyü görülebilir ama kapak dişleri çıkmamış olabilir. Kapak dişleri de zaten diğerlerine göre büyük olduğu için hemen fark edilir” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *