Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6671 %0.15
39,9389 %0.26
Ara
Sivas Memleket Sivas İstanbul Müzik Festivali 51'nci kez gerçekleşti

İstanbul Müzik Festivali 51'nci kez gerçekleşti

15 Haziran’da İKSV tarafından düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Millî Reasürans eş sponsorluğunda düzenlenen ve Millî Reasürans Oda Orkestrası tarafından sunulan “Cumhuriyet Tangoları” konseri, katılımcılara benzersiz bir müzik şöleni sundu.

İSTANBUL (İGFA) - Millî Reasürans sadece sigorta sektörü ve ülke ekonomisi değil toplumsal kalkınmanın da teminatı olma misyonunu üstlenerek, kültür sanat alanındaki desteklerini sürdürüyor.  15 Haziran’da İKSV tarafından düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Millî Reasürans eş sponsorluğunda düzenlenen ve Millî Reasürans Oda Orkestrası tarafından sunulan “Cumhuriyet Tangoları” konseri, katılımcılara benzersiz bir müzik şöleni sundu. Cumhuriyet’in 100. yılında, ülkemizin erken dönem tango bestecilerine saygı duruşu niteliğindeki konserde, erken Cumhuriyet döneminin unutulmaya yüz tutmuş, nota defterlerinde kalmış besteleri gün yüzüne çıktı.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 1. şefi ve besteci Hasan Niyazi Tura, bir yandan bestelerin orkestra ve solistlere uyarlamalarını yaparken öte yandan ilk defa dinleyici karşısına çıkacak ve Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine bestelediği “Centennial - 100. Yıl Tangosu” adını verdiği yeni bir enstrümantal tango eseri hediye etti.  Bu nadide repertuvarı, Millî Reasürans Oda Orkestrası'nın eşliğinde İncesaz Grubu solistlerinden Ezgi Köker, İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Teyfik Rodos, Bandoneon sanatçısı Tolga Salman, kemancı Rüstem Mustafa ve tanınmış piyano virtüözlerimizden Toros Can’dan oluşan tango tutkunu sanatçılar icra etti. Erken Cumhuriyet’in heyecanının, cesaretinin ve ülküsünün müzikal yansımalarını kusursuz bir yorumla deneyimlemek isteyen müzikseverler benzersiz bir müzik şöleninde buluştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *