Sivas Belediyesi, 2025 yılı için “Aile Yılı” ilan ettiğini açıklamışken, aynı dönemde nikah ücretlerine yapılan zamlar evlenecek çiftlerin tepkisini çekti. Söz konusu zam, 19 Ocak Pazar günü gündeme taşıdığımız ve yetkililere sorular yönelttiğimiz “Sivas Belediyesi 2025 'Aile Yılı'na Katkı Sunacak mı?” başlıklı haberin ardından, belediye tarafından görmezden gelindi.

Aile Yılı’na Karşı Nikah Ücretine Zam

2025 yılının "Aile Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından, beklenenin aksine Sivas Belediyesi, nikah ücretlerinde artışa gitmiş durumda. Bu durum, evlenmeye hazırlanan çiftler arasında hayal kırıklığına yol açarken, evlilik öncesi ve sonrası hizmetlerin artırılması ve gençlere yönelik çeşitli teşviklerin uygulanması bekleniyordu.

Çiftler Düş kırıklığına Uğradı

Aile Yılı ilanı yapılmasına rağmen, özellikle evlenecek çiftlerin bu yıl nikah ücretlerindeki zammı protesto ettiği görülüyor. "Aile Yılı" gibi önemli bir dönemde, evlilik sürecini daha kolay ve destekleyici hale getirmek yerine, yeni evlenecek çiftlerin karşılaştığı yüksek ücretler, tepkilerin artmasına yol açtı.

Çiftler, evlilik sürecindeki ilk adım olan nikah işlemleri için artan ücretlerin, zaten ekonomik olarak zorluk çeken gençler için ek bir yük oluşturduğunu belirtiyor. Bu durum, Aile Yılı'nda gençlere yönelik teşviklerin uygulanacağına dair beklentilerle çelişiyor.
 

Beklentiler Nelerdi?

Aile Yılı kapsamında, evlenecek çiftler için daha uygun fiyatlarla nikah hizmeti verilmesi, gençlere yönelik çeşitli teşvikler ve aile birliğini güçlendirecek politikaların uygulanması bekleniyordu. Ancak, şu ana kadar bu yönde bir adım atılmaması ve nikah ücretlerine yapılan zamlar, beklentilerin aksine çiftler için ekonomik zorluk yaratmaya devam ediyor.

Yeşilçam'ın Unutulmaz "Bitirim Zeki"si Zeki Keskin'in 7. Yıl Dönümü Yeşilçam'ın Unutulmaz "Bitirim Zeki"si Zeki Keskin'in 7. Yıl Dönümü

Gözler Belediye Yetkililerinde

Şimdi gözler, Sivas Belediyesi yetkililerinde. Çiftlerin talepleri doğrultusunda, nikah ücretlerinin gözden geçirilmesi ve gençler için daha faydalı teşviklerin hayata geçirilmesi bekleniyor. "Aile Yılı"na dair somut adımların atılması, çiftlerin ve gençlerin beklentilerini karşılayacak şekilde şekillendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Muhabir: Akın Bozduman