Bugün ABD'li efsanevi boksör dünya şampiyonu Muhammed Ali Clay'den bahsetmek istiyorum. 

Merhum Muhammed Ali, katıldığı bir canlı yayında "Koruman var mı?" sorusuna verdiği yanıtla gönüllerde taht kurmuştu. Uzun zamandır parkinson rahatsızlığı bulunan solunum rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Muhammed Ali, 1964'te İslam dinini seçerek Muhammed Ali adını almıştı. 

Efsane boksöre "Koruman var mı?" diye bir soru sorulmuştu. Soruyu soran spikere verdiği efsane cevap dehşetti:

 "Bir korumam var. Gözleri olmasa da görebilen, kulakları olmasa da duyabilen, hafızası olmadan her şeyi hatırlayan. Bir şey yaratmak istediğinde ona sadece 'ol' der. En gizli düşüncelerini bile duyandır. Tahmin et bu kimdir. O Allah'tır. O Benim korumamdır, o senin korumandır!"

Ve Muhammed Ali ile ilgili başka bir anekdotu paylaşmak istiyorum:

2001 yılındaki 11 Eylül saldırıları üzerine Muhammed Ali, başında New York İtfaiye Müdürlüğü şapkası ile Sıfır Noktasına giderek destek ve dayanışmasını göstermek gereği duymuş ve şöyle demiştir:

"Beni asıl inciten, 'İslam' ve 'Müslüman' adının bulaştırılması ve sorun çıkarılıp nefret ve şiddete yol açılması. İslam, katil dini değildir. İslam, barış demektir. Evde öylece oturup insanların sorunun kaynağı olarak Müslümanları yaftalamalarına seyirci kalamazdım."

Bir başka örnek daha:

Los Angeles kentinin bir bölgesi olan Hollywood'da bulunan Hollywood Bulvarı, ünlü kişilerin ve dizilerin yıldızlarının bulunduğu bir yürüyüş yoludur. Bu kaldırımda 2.400'den fazla yıldızın ismi bulunmaktadır.

İsmini, Hz. Muhammed Mustafa (sav)'den alan Muhammed Ali'ye adının Hollywood Bulvarı'na yazılması teklifi gelir. Tüm yıldızların isimleri ve yıldızlarının yerde olmasına rağmen bunun tek istisnası ünlü boksör Muhammed Ali için konulan yıldızdır; Muhammed Ali: “Peygamberim Hz. Muhammed'in adını ayaklar altına koydurmam!" deyip, bunda diretince organizatörler talebini kabul etmişler ve Muhammed Ali'nin yıldızını üstüne basılmaması için Kodak Theatre'ın duvarına asmışlardır. 

2016 yılında 74 yaşında iken vefat eden ünlü boksöre Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşadığı Çağa damgasını vuran ve müslüman olmanın hazzını doyasıya yaşayan bir kimseden bahsettik. Bu tür örneklere o kadar çok ihtiyacımız var ki.. Resul (sav) "Benim ashabım yıldızlar gibidir!" buyuruyor. 

Bu çağın yıldızları kimler dersiniz?

Var mı etrafınızda adaleti ile nam salmış Ömerler, sadakat ve vefa abidesi Ebubekir ler, hilm ve yumuşaklık sahibi Osman'lar, ilmin, cesaretin ve celadetin bayraktarlığını yapan Ali'ler? 

Kendimize gelmenin, Muhammed Ali 'ce tavırlar ortaya koymanın vakti değil midir? 

Merhum Muhammed Ali kendi hikayesini yazdı. Var mı sizin de bir hikayeniz? 

Her attığınız adım, söylediğiniz söz, tuttuğunuz yol, gidişatınız, yaklaşımlarınız savunduklarınız sizi ve etrafınızdakileri Allah'a, Resulüne ve hak din olan İslam'a yaklaştırıyor mu? Bu sorunun cevabını kendi kendinize sordunuz mu? 

İslam bu çağda yaşayan insanların en son kurtuluş adası. İslam'dan başka kurtuluş yolu yok. İslam'dır insanları huzura, mutluluğa ve özgürlüğe kavuşturacak olan. Aklımızı, ruhumuzu ve tüm benliğimizi Allah'ın boyası ile boyamak mümkün iken başka boyalar aramak beyhude bir çabadır. Tüm insanlığın dünden daha çok İslam'a ihtiyacı var. Gelin hep birlik olalım adeta merhum Muhammed Ali'nin yumruklarını vurduğu gibi küfre, kötülüğe çekememezliğe, hasede, kine, nefrete, ötekileştirmeye, başkalaştırmaya, tembelleşmeye ve kişiliksizliğe ağır darbeler bulalım. 

Hac mevsimini bitirmek üzereyiz. Hac bitince başlar. Orada nasıl ki şeytanı taşladık ve geldik. Şeytanı taşlamak ile işin bitmeyeceğini bilmek zorundayız. 

Gelin hep birlikte içimizdeki kine, nefrete, öfkeye, buğza bir darbede biz indirelim. Göreceksiniz ki: Dünya yaşanılası bir dünya olacaktır. Ve işte o zaman huzura ermek mümkün olacaktır. 

Unutmayalım ki Müslüman olmak en şerefli bir haslettir. Bu hasleti doyasıya yaşamak bizim elimizdedir. Buna engel olanlara fırsat vermeyelim. İslam gibi bir din bizim ölçümüz, Kur'an gibi bir kitap rehberimiz ve Hz. Muhammed gibi bir Resul bizim önderimizse bu dünyada bizden daha zengin, güçlü, mutlu ve huzurlu kimse yoktur. 

Selam olsun "Teslim oldum alemlerin rabbi olan Allah'a!" diyenlere...