MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, yeni üniversite hastanesinin zemin, etüt ve proje aşamalarının tamamlandığını ve yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Eski hastanenin artık ihtiyaçları karşılamadığını her yıl da tamirat için oldukça fazla para harcadıklarını aktaran Yıldız, “Yeni hastanemizin yapım ihalesini daha önce gerçekleştirmek istedik ancak ekonomik sıkıntılar dolayısıyla yapamamıştık. Yapım ihalesi gerçekleşti. Yeni Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi tamamlandığında Türkiye’de örnek bir bina olacak. Kullanım açısından da oldukça elverişli” dedi.

1071 yataklı olarak planlanan hastanenin gerektiğinde yatak sayısının artırılacağını aktaran Rektör Yıldız, “Hasta odaları tek ve iki kişilik odalar halinde projelendirildi. Tek kişilik odalara ihtiyaç duyulduğunda ikinci bir yatak atabileceğiz. Şehrimize ve bölgeye 100 yıl hizmet verecek bir bina planladık. nşallah yaptığımız bu çalışmalar ile ilimizdeki sağlık alt yapısının güçlenmesine de katkıda bulunmuş olduk. 340 dönüm yerleşke alanına sahip olacak Yeni Üniversite Hastane Binası, Kardeşler Tepesi eteklerinde depreme karşı zemin etüdü güçlü çıkan bir alana inşa edilecek ve 4 yıl içerisinde tamamlanmasını planlanıyoruz. Hastane alanında önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulması hâlinde morfoloji binası (Temel Tıp Eğitimi Binası) alanı da ayrıldı. Yeni hastane binasının 1. Bloğunda Acil servis, ameliyathane kısmı, bodrum olacak. 6 katlı 2. blokta Poliklinikler yer alacak. Yine 3’üncü blokta Yatan hasta kısmı olacak ve 9 kat olacak. cil servis girişi ve hastane ana giriş kısımları ayrı yerlerde ve ayrı yollara sahip olacak. Hastane ana binada 280 araç kapasiteli kapalı, 505 açık otopark bulunacak” ifadelerini kullandı.