Son zamanlarda çevre ülkelerde baş gösteren Corona Virüsün Türkiye’de tespit edilmesinin ardından vatandaşların tedirginlik olduğu gözlemlendi. Kendini virüsten korumak için arayış içerisine giren vatandaşlardan, vücut drencinin artırılması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi konusunda duyarlı olmaları istendi.

SEYİT ÖMER YILDIZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir kişide yapılan testler sonucunda Corona vürüsün pozitif çıktığını açıkladı. Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından insanlar ne yapmaları konusunda bilgi edinmeye ve korunma yollarını araştırmaya başladı. Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinde broşürlerde korunma yöntemleri anlatılıyor,geçtiğimiz haftalarda da Sivas Valiliği tarafından bu broşürlerde sosyal ağlar üzerinden paylaşılmıştı.

PANİK YAPMAMAK SAKİN OLMAK LAZIM

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aktar Sami Çerik; “ Vatandaşlarımızın öncelikle panik yapmaması lazım,sakin olmaları lazım Dünya’nın birçok ülkesinde görünen bir salgın uzmanların uyarılarını dikkate almamız gerekiyor,temizliğe ve hijyene çok dikkat etmeliyiz. El, yüz ve vücut temizliğine çok dikkat etmeliyiz. Aşırı kalaalık ortamlarda bulunmamak lazım, öksüren, aksıran, burnu akan insanlardan biraz daha uzak durmak lazım” dedi.

Vücut direncini arttırmak gerektiğini aktaran Çerik, kişilerin şeker hastalığı problemi yok ise “Bal, polen, propolis karışımlı ürünler, keçi boynuzu ve tut pekmezi gibi vücut direncini arttırıcı besinlerde çok önemli. Boğaz ağrılarında, geniz akıntılarında sirke ile yapılacak gargaralar vücut direncinin arttırılmasında önemli katkıları olacaktır” ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ İŞ SU VE SABUNA DÜŞÜYOR

İnsanların özellikle el dezenfektanları arayışına girdiğini belirten Sami çerik; “ Burada en önemli iş su ve sabuna düşüyor, insanların sürekli temizliğe önem göstermeleri şart. Birde anlatıldığı üzere 60 yaş üstü insanların ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerinde daha dikkatli olması gerekiyor. Gerekli önlemler konusunda da devletimize güveniyoruz, büyük bir çaba ve gayret var” diyerek sözlerini sonlandırdı.