SEYİT ÖMER YILDIZ

Son aylarda Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan  30’dan fazla ülkeye yayılan ve yüzlerce insanın ölümüne neden olan corona virüs yüzünden Türkiye’de eczane ve medikallerde maske bulunamaz oldu. Hal böyle oluncada maskeler karaborsaya düştü önceden fiyatı 10 TL ile 30 TL arasında değişirken bugün karaborsada 100 TL den fazla fiyatlara satılmaya başlandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan medikal mağazası işletmecisi Ahmet Çınar ; “Daha önceden maskeler çok nadir satılıyordu ancak corona virüsten dolayı birden bire yoğunlaşma başladı. Elimizde olan maskeleride anlaşmaları olan firmalara verdik. Ancak daha sonra bir araştırma yaptık ve gördük ki bizim sattığımız fiyatların 20-30 katına fiyatlarla maske satılmaya başlanmış. Şuanda 150 – 160 TL gibi fahiş fiyatlar söyleniyor ve insanlar bunu almak zorunda kalıyorlar. Tabi birde işin dolandırıcılık boyutu var, işte parayı gönder hemen kargo yapayım gibi söylemlerle internet üzerinden bir dolandırıcılıkta başlamış durumda”dedi.

Çınar açıklamasının devamında ; “ Virüs nedeni ile el dezenfektanı,ateş ölçer ve eldivendede yoğun bir talep başladı. Şuanda bir ay önceki aldığımız fiyatların 10 katı 20 katı fiyatlar arttı. Corona viristen önce 10 TL’ye sattığımız maskeler bugün 120 TL ile 200 TL arasında değişen fiyatlarla satılmaya başlandı. Şuan da maske bulamıyoruz zaten üretimde mart sonuna doğru ancak randevu verebiliyor üretici firmalar, bize gelen gayriresmi bilgilere göre maskeleri Sağlık Bakanlığı ve Türk Hava Yolları’nın aldığı yönünde tabi bununla birlikte büyük bir bölümününde yurtdışına gittiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.