HANİFE KANAT

Yaz aylarının gelmesi ve güneşin kendisini daha fazla göstermesi sonucunda güneş gözlüklerinin kullanımı ve fiyatları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Sivas’ta optik işletmeciliği yapan Fatih Sanrı, güneş gözlükleri ve fiyatları hakkında bilgi verdi.

Güneş gözlüklerinin kesinlikle optiklerden alınması gerektiğinin altını çizen Sanrı; “Özellikle yaz aylarında gözlerimizi UV400 zararlı ışınlarından korumamız gerekiyor. Ancak güneş gözlüğü alacak olan vatandaşlarımıza, Sağlık Bakanlığınca onaylanmış, ruhsatnamesi bulunan ve CE standart belgesi olan gözlükleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle polarize dediğimiz, ışık yansımasını ve parlamasını engelleyen filtreli camların kullanılması daha sağlıklı olacaktır.” açıklamasını yaptı.

Sadece güneşte değil aynı zamanda kar yağdığında da güneş gözlüğü kullanılmasını tavsiye eden Sanrı; “Güneşli havalarda gözlerimizi korumak için güneş gözlüğü takıyoruz fakat aynı zararlı etkiyi kar da sağlıyor, bu yüzden kar yağdığı zamanda güneş gözlüğü kullanmalıyız. Güneş gözlüğü kullanımını tavsiye etmemizin sebebi; zararlı ışınlar yaş fark etmeden  gözlerimizde katarakt meydana gelmesini sağlıyor Bunun önüne geçebilmek adına güneş gözlüğü kullanılmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Her alanda olduğu gibi gözlük alanında da fiyatların çok arttığından bahseden Fatih Sanrı; “En düşük fiyatlı ürünümüz 300 TL civarında ancak en pahalı ürünümüz şu kadar fiyattır diyemiyoruz. Her alanda olduğu gibi bizde zamlardan çok etkilendik.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.