MEHMET TIRPAN

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Fuat Şen’i makamında ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar dileyerek kentte verilen ağız ve diş sağlığı konusunda hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Ziyarete Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Melda Geneş, Sayfa Sekreterimiz Fatih Özdal ve gazetemiz personeli katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başhekim Dr. Fuat Şen, kentte vatandaşlara kaliteli ve hızlı bir şekilde sağlık hizmeti vermek adına Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi.

Kentte yaşayan vatandaşların ve kente gelen gurbetçilerin kısa sürede tedavi olmaları noktasında geçen yıl açılışını gerçekleştirdikleri Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne Bağlı Çayyurt Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği’nin sorunsuz şekilde hizmet verdiğini, ve kümbet bölgesine de Semt Polikliniği oluşturulması noktasında yürüttükleri çalışmalarda sona gelindiğini aktaran Başhekim Dr. Fuat Şen, “Genellikle yaz aylarında kentin nüfusunun artması ile birlikte ciddi bir yoğunluk oluyor. Büyükşehirlerden ve yurt dışından ilimize gelen misafirlerimiz tedavilerini Sivas’ta yaptırmak istiyor. Bu sebeple hastanemizde ciddi bir yoğunluk oluşuyor ama hekimlerimizle birlikte hastalarımızın muayene ve tedavilerini yapıyoruz. Yaz mevsimi dışında günlük ortalama 1200 civarında hastaya hizmet verirken bu sayı Mayıs ayının sonundan Eylül ayı sonuna kadar günlük 1700 hastayı bulabiliyor. Yaz aylarındaki yoğunluğu yıl geneline yaydığımızda ise günlük ortalama bin 300 hastaya sağlık hizmeti veriyoruz diyebiliriz. Hastalarımızın daha iyi sağlık hizmeti alması adına daha kent genelinde semt poliklinikleri oluşturmaya başladık. İlk semt polikliniğimiz Çayyurt bölgesinde açtık. Hekim kadromuzda ve ekipmanlarımızda sıkıntı yok. Bölgede güzel bir sağlık hizmeti veriliyor. Önümüzdeki günlerde ise Kümbet Bölgesine Semt Polikliniği açmayı planlıyoruz. Bu konuda da sona gelindiğini söyleyebiliriz. Tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte gelişen teknolojiye ayak uydurarak hastalarımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti vermek adına gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başhekim Dr. Fuat Şen’e çalışmalarında başarılar dileyerek zaman zaman gerçekleştirdikleri başarılı operasyonları kamuoyuna duyurduklarını belirten Geneş ise, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin Sivas için ciddi önem taşıdığını, semt polikliniklerinin oluşturulmasının ise kentte yaşayan vatandaşlar açısından oldukça faydalı olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Melda Geneş Başhekim Şen’e Kur-an’ı Kerim hediye ederek, kendilerine göstermiş oldukları gayretten dolayı Sivaslılar adına teşekkür etti.