MEHMET TIRPAN

Corona virisünün Sivas’ta baş göstermemesi adına Sivas’ta adeta temizlik seferberliği ilan edildi. Sivas Belediyesi vatandaşların yoğun olduğu alanlarda dezenfekte çalışmalarına ağırlık verdi. Belediye bağlı ekipler adeta Sivas’ın dört bir tarafında ilaçlama çalışması başlattı.

Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında camiler, tren garı ve hava alanında ilaçlama yapıldı.

Çalışmaları yerinde takip eden Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ilaçlama çalışmalarına yönelik yaptığı açıklamada dünyayı sarsan coronavirüs ve halk sağlığını tehdit edebilecek olumsuzluklara karşı önlem aldıklarını aktardı.

Şehrin dört bir tarafında ve özellikle kalabalık alanlarda ilaçlama çalışmalarına devam edileceğini aktaran Başkan Duman, “Belediye olarak kalabalık ortamlarda gerekli önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımız da kişisel önlemlerini aldıkları zaman bu alanları rahatlıkla kullanabilirler. Belediye birimlerimizde de vatandaş yoğunluğunun olduğu yerlerde dezenfekte işlemlerimiz tamamlandı. Daha sonrasında ise diğer kamu kurumlarında dezenfekte işlemlerimiz devam edecek. Kültür merkezleri faaliyetlerimize bir süre ara verdik. Merkezde bulunan havuzumuz da yine bir süreliğine kapalı olacak.” dedi.

Vatandaşlar Corona Virisüne karşı tedbirli olmaya da davet eden Başkan Duman, “Belediye olarak tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızda kişisel tedbirlerini aldıkları takdirde bu sıkıntıları da inşallah atlatmış olacağız” ifadelerini kullandı.