MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, su ile ilgili sertlik, koku ve arıtmanın işe yaramadığını yönünde şikayetlerin gelmeye devam ettiğini söyledi.

İnsanların artık gönül rahatlığı ile çeşmeden su içemez hale geldiğini aktaran Milletvekili Karasu, “Bir çok dar gelirli insanlar mecburen evlerine arıtma taktırmak zorunda kaldılar. Arıtıcı taktırmayan vatandaşlarda bizlere ulaşarak su sorununu ele almamızı istiyorlar. Su sorunu artık çığrından çıktı. Bir taraftan hatların eski olması sebebi ile su kaçakları oluşuyor diğer taraftan sular içilmez hale geliyor.” dedi.

Son yıllarda kentte yaşanan su sıkıntısına ilişkin Hafik Pusat Özen Barajından 4 Eylül Barajı’na su getitilmesi noktasına da değinen Karasu, “ Su sorununu çözmek adına Hafik Pusat Özen Barajından su getirilmesi hedefleniyor. Özen Barajı aslında bölgede tarımsal sulama amaçlı yapıldı. Eğer Özen Barajındaki suyun büyük bölümü 4 Eylül Barajına aktarılırsa bu seferde bölgede tarımla uğraşan insanlar sulama noktasında sıkıntı yaşar. Sivas’ın bir çok barajında da su kalmamış durumda. Kangal, Ulaş gibi bir çok ilçede sulama noktasında sıkıntı var. İnşallah aynı sıkıntıyı o bölgede yaşamayız. 4 Eylül Barajı açıldığında Sivas’ın 100 yıllık su sorununu çözdük diyenler bugün demekki Sivas’ın 10 yıllık su sorununu dahi çözememişler. Umarım Sivas gibi bir şehir su sorunu ile karşı karşıya kalmaz. Yerel yönetimin değişmesi noktasında vakit geldi de geçiyor. Yıllardır aynı düşünce Sivas’ı yönetiyor. Vatandaşın da artık sorunları görmesi gerekiyor. İnsanlar bu şehirden göç etmek istemiyor ama şartlar ve koşullar vatandaşları zorluyor. Bilinçsizce öngörüsüzce yapılan işler vatandaşların başına sürekli sorunlar açıyor.” ifadelerine yer verdi.