MEHMET TIRPAN

İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunarak insanın çocukluktan yaşlılık dönemine kadar tüketmesi gereken sütün önemine değindi.

Her yaşta insanlara süt içme alışkanlığının kazandırılması noktasında belirli periyotlarda bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını aktaran İl Müdürü Yıldız, “ Sütü aslında günlük bir bardakta olsa tüketmemiz gerekir. Vücudun ihtiyacı olan enerji ve besin öğeleri süt sayesinde temin edilebilir. Sağlıklı beslenmek için insan yaşamının her evresinde süt gereklidir. " dedi.

Süt içme alışkanlığının her yaştaki insanlara kazandırılması ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi adına her yıl 1 Haziran’ın Dünya Süt Günü olarak kutlandığını hatırlatan İl Müdürü Yıldız, “Süt, içerisinde yer alan yüksek kalitede protein, yağ, laktoz, kalsiyum, fosfor, riboflavin gibi bileşenler ile üstün besleyici değere sahiptir. Beslenmemizin temel kalsiyum kaynağını da aslında süt ve süt ürünleri oluşturur. Eğer düzenli ve dengeli şekilde her gün süt içilirse bu durum dağlık açısından da oldukça faydalıdır. Sütün içerisindeki fosfor ve magnezyum birçok hastalığa karşı da insanları korur. Hayvancılık şehri olan ilimizde üretilen süt ile üretilen ürünlerin denetimi de sıklıkla yapılmaktadır. Hijyen konusuna da dikkat ederek gerçekleştirdiğimiz denetimlerde olası bir kötü durumla karşı karşıya kalmıyoruz. Bu konuda hem süt üreticilerimize hemde süt ürünleri yapan işletmelerimize teşekkür ediyoruz. Sivaslı vatandaşlarımıza da en az günlük 1 bardakta olsa süt içmelerini öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.