HABER MERKEZİ

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, Sağlık-Sen’in girişimleri neticesinde Sağlık çalışanlarının iptal edilen yıllık izinlerinin gelecek yıla devredildiğini söyledi.

Sağlık-Sen’in yapmış olduğu girişimlerin sonuç verdiğini aktaran Başkan Musaoğlu, “Covid-19 salgını nedeniyle yıllık izinlerini kullanamayan ve yayınlanan genelge ile iptal edilen sağlık çalışanlarının yıllık izinleri, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı yazı ile 2021 yılına aktarılacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıya göre, izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin yanmayacağını tekrarlayan Musaoğlu, “Sağlık-Sen, yıllık izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarının izinlerinin 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle iptal edilmemesi için Sağlık Bakanlığı’na ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunmuş, konuyu yargıya taşımıştı. Yapılan görüşmelerde de yıllık izinler konusu gündeme getirilmişti. Yazıda, 657 sayılı Kanunun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamında çalışanların, 663 sayılı KHK’nın 45/A (3+1) kapsamına göre istihdam edilenlerin, aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının, vekil ebe ve hemşirelerin, sözleşmeli il yöneticileri/sağlık tesisi yöneticilerinin yıllık izinlerinin 2021 yılına devredileceği kaydedildi. Ayrıca yazıda, yaş haddinden ve malulen emekli olacakların talepleri halinde izinlerinin emeklilikten önce kullandırılacak” ifadelerini kullandı.