Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül sağlık açısından mahalle aralarında et çekimi yapan kişilere itibar etmememiz gerektiğini söyledi.   Mehmet TIRPAN Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, vatandaşları mahalle aralarında cüzi miktarlar karşılığında et çekimi yapan kişilere karşı uyardı. Kurban Bayramında et makinesi alan herkesin et çekmeye başladığının altını çizen Akgül; “Hijyen ve sağlık ortamlarından yoksun olan yerlerden uzak durmamız gerekiyor. Mahalle aralarında, hijyen olmayan makinelerde sağlıksız koşullarda et çektirmesinler” dedi. Mahallelerde bulunan kasapların hijyenik ortamlarda faaliyet gösterdiğinin altını çizen Akgül; “Kurban eti sağlıklı koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır. Kurban etini hemen buzdolabına koymayınız. Ya da sıcakken üzerini streç ile kapatmayınız. Etiniz bozulur ve küflenir. Küflenmiş ve üzeri yeşillenmiş etleri asla yemeyiniz. Kurban etini temiz kaplarda azami iki üç saat dinlendiriniz. Soğuyan etleri farklı boyutlarda hazırladığınız buzdolabı poşetleri ile muhafaza edip derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Etler derin dondurucuda -18 derecede uzun süre saklanabilirken, buzdolabında -2 derecede bir hafta saklanabilir. Kesilen kurbanın etini ilk gün yemeyiniz. Etiniz istediğiniz lezzette olmaz” ifadelerini kullandı.