MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Alim Yıldız, 230 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine taşınma işlemlerinin başladığını, bu hafta sonu itibari ile de taşınma işleminin tamamlanacağını ve yeni Üniversite Hastanesi inşaatının da temelinin bu yıl atılacağını söyledi.

Mevcut Hasteden boşalan alanlara yeni bölümlerin açılacağını aktaran Yıldız, “1071 yataklı yeni Hastanenin de tamamlanması ile birlikte tüm bölgeye hizmet verebileceğiz. Bu yıl temel atacağız. 3-4 yıl içerisinde hastanenin tamamlanması bekleniyor. Bu sene inşaatın yüzde 10’luk kısmının bitirilmesini planlıyoruz. Bütçemiz bu kadarına yeter. İnşallah 2023’de yeni hastanemizin açılışını gerçekleştiririz” dedi.

Mevcut binanın artık ömrünü bitirdiğinin altını çizen Rektör Yıldız, “Yeni yapacağımız binanın zemini çok sağlam. Arkası ormanlık bölge. Ön taraf Sivas’a doğru bakacak. Senatoryum gibi bir hastene olacak. Yapı ve kullanım itibari çok güzel olacak. Temeli atılacak hastane bir asır boyunca Sivas’ın ihtiyaçlarına cevap verecek. 5-6 katlı yapılar tamamen Sivas’a özgü olarak inşaa edilecek. Sağlık noktasında bizim başka bir şehre gitmeye ihtiyacımız kalmayacak. Sağlık Turizm sertifikası aldık. Yurt dışından hastalar gelecek. Biz onları rahatlıkla tedavi edeceğiz. Hastalar ücretisz tedavi hizmetinden yararlanabilecekler. Yine Organ Nakli Merkezini açıyoruz. Hocalarımız eğitimlerini aldılar yakın bir zamanda açılışını yapacağız. Mevcut hastanemizde Dahiliye Yoğun Bakım Servisimiz yoktu. Çok uzun zamandır bu servisin açılması isteniyordu. Şuan 10 yataklı olarak servisimizi hizmete 1 ay içerisinde açacağız. Uyku laboratuvarımızda yatak sayısı 2’den 5’e çıkardık. Onkolojide hocamız yoktu 2 hocamız var. Kadın doğumda hoca sayımız azdı artırdık. Yoğun bakımlardaki yatak sayılarını artırdık. Prostat kanseri ve teşhisinde yeni bir cihaz aldık. Hipotermi tedavisi içn cihaz aldık. Göz bölümüne yeni cihazlar alıyoruz. Gözle ilgili hastalarımız Kayseri’ye gitmek zorunda kalmayacaklar. Kadın Doğumla ilgili 4 boyutlu ultrasyon cihazı aldık ve Kadın Doğuma 6 hoca aldık. Yeni Hastaneyle birlikte bütün branşlardan hocalarımızın olmasını istiyoruz. Bunun içinde çalışacağız. Sağlıkla ilgili bir kaç alanda öne çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.