Corona virüsüne karşı ilimizde alınan tedbirler artırılmaya devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Sivas Belediyesi ise terminal gibi insan yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde dezenfekte çalışmaları yapıyor. Özel kurumlarda da dezenfekte çalışmalarına başlandığı gözleniyor.

MEHMET TIRPAN

Corona virüsünün Türkiye’de görülmesinin ardından Sivas’ta bazı vatandaşların panik havası oluşturduğu görüldü. Ayrıca marketlerde yaşanan alışveriş yoğunluğu da panik havasını tetikledi. Yetkililerin Sivas’ta gerekli dezenfekte çalışmalarını başlatmasına rağmen oluşturulan panik havası insanları psikolojik olarak etkiledi. Yaşanan panik havasının gıda fiyatlarını etkilemesi bekleniyor. Sivas’ta henüz virüse rastlanılmamasına rağmen halk otobüsleri ve kamu binalarında dezenfekte çalışmalarına başlandı. Hastanelerdeki hijyen koşulları daha da artırıldı. PTT Başmüdürlüğünde ve Şubelerde dezenfekte çalışmaları yapıldı. Okullarda bir dizi önlemler alındı. Zaman zaman Corona virüsü hakkında açıklamalarda bulunan yetkililer Sivas’ta bu konuda önlem amaçlı çalışmalar başlatıldığını duyurdu. Dezenfekte çalışmaları çeşitli firma ve işyerlerinde yapıldı. Dünyada hızlı yayılan ve ülkemizde bir kişide görülen, Corona Virüsüne karşı TÜDEMSAŞ’ta da hijyen çalışmaları başlatıldı. TÜDEMSAŞ’ın işçi soyunma, giyinme mahalli, banyolar, İşçi ve memur giriş –çıkış turnikeleri, Yemekhaneler ile toplu olarak kullanılan toplantı ve seminer salonları gibi pek çok noktada virüslere karşı dezenfekte işlemi yapıldı. Uzman ekiplerce Corona virüsü tehdidine karşı yapılan dezenfekte ve hijyen çalışmaları belirli aralıklarla tekrarlanacak.

TERMİNAL DEZENFEKTE EDİLDİ

İnsan sirkülasyonunun çok fazla olduğu alanlarda ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Şehriler arası otobüs terminalinin tamamında dezenfekte çalışması gerçekleştirildi. Ortak alanlar başta olmak üzere terminalin içinde bulunan bilet gişeleri ile dışarısındaki peronlarda ilaçlama yapıldı. Özellikle, koltuklar ve sürekli el sürülen korkuluklar ilaçlandı. Salgın hastalıklara karşı alınan önlemler kapsamında başlatılan ilaçlama çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecek.Bahar temizliği adı altında Sivas Belediyesince başlatılan çalışmalarda devam ediyor.

Virüsle ilgili kamuoyunu bilgilendiren uzmanlar ise virüsle ilgili abartılacak derecede teyakkuz halinde olmaya gerek olmadığını belirterek hasta kişilerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

FIRSATÇILARA İZİN VERİLMEYECEK

İlimizde şüpheli herhangi bir vaka olmamasına rağmen hijyen ürünleri veya bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçların fiyatlarında ciddi artışların meydana gelmesinin ardından denetimler artırıldı. Sivas Valiliğinin almış olduğu karar doğrultusunda fırsatçılık yapan esnaflara karşı sık sık denetimler yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri 1 haftalık süreçte yaptığı denetimde fırsatçılık yapan esnafları tespit ederek cezai işlem uyguladı. Vatandaşlar, fahiş fiyat artışı yaptığını düşündüğü esnafı Alo 175 Tüketici Danışma Hattını arayarak ihbar edebilecek.