Yeni Numune Hastanesi yöneticiliği görevine gelen Opr. Dr. Mahmut Aluç, bir basın açıklaması düzenleyerek çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Vatandaşa sunulan sağlık hizmetinin kalitesinin artması için çalışmalar yapılacağını belirten Aluç, 3’üncü bloğun yapılmasıyla birçok sorunun ortadan kalkacağını ifade etti. Hastanede 3’üncü bloğun yapılmasıyla birbirine bağlı birimlerin yakın mesafede olacağını ve vatandaşın zamandan tasarruf edeceğini söyleyen Aluç, ‘’Vatandaşın hastaneye geldiği yerde, geldiği noktadan itibaren en kısa zamanda, en kısa mesafelerde işini çözmeye çalışacağız. Şuanda bina ile ilgili bir sorunuzum var. 3 blok planlanan yere 2 blok yapılmış. Biz buraya biraz sıkışarak yerleştik. Buna bağlı sorunlarımız var. Bazı birimler birbirinden uzak. Güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Personelimizde yönetim değişikliğinden dolayı bir motivasyon oluştu. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Geçmişte ufak tefek sorunlar olmuş olabilir, bunlardan ders alacağız, aynı şeyleri bir daha tekrarlamamaya çalışacağız. Hem vatandaşımıza daha güzel bir sağlık hizmeti vereceğiz hem de bu hizmeti verirken personelimi de mutlu edeceğiz’’ dedi.

YENİ BİR MOTİVASYON OLUŞTU

‘’Geçmişte hastanemize hizmet eden tüm yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi yaklaşık bir buçuk yıl önce Sivas Numune Hastanesi ve Devlet Hastanesi birleşti. Bu süreç zor bir süreçti. Ama sonuçta iki kampüste de elimizden geldiği kadar güzel hizmet vermeye çalışıyoruz. İki kampüste çalışmanın sıkıntıları var. Bunu aşmak için 3. Bloğun yapılması için, ayrıca bir Geriatri bölümü açmak için çalışmamız oldu. Bizde bu çalışmaları takip ediyoruz.

Yeni bir hevesle, yeni bir umutla, yeni bir motivasyonla güzel hizmetler yapacağımızı ümit ediyorum. Sayın Bakanımız Sağlıkta dönüşüm programının ikinci fazını başlattı. Burada amaç sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılması. Eskiden sayı ile sorunlarımız vardı, vatandaşın hekime ulaşması, sağlık hizmetlerine ulaşması bir problemdi. Şimdi çok daha kolay ulaşıyor. Sıradaki amacımız hizmetin kalitesini daha da yükseltmek’’