MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Cumhuriyet Üniversitesinin acil servisinde bir kaç değişiklikler yapıldığını, Sivaslılara daha kaliteli sağlık hizmeti vermek istediklerini söyledi

Acil servise oldukça fazla hastanın geldiğini aktaran Doğan, “Tıbb geliştikçe modern tıbba ayak uydurmak zorundayız. Her geçen gün yeni birşeyler gelişiyor ve biz bunları takip edip hastanemizde uygulamak istiyoruz. Hastanemizin acil servisinde de bir takım değişiklikler yaptık ama halen eksikliklerimiz var. Zaman geçtikçe eksikliklerimiz telafi etmeye gayret göstereceğiz” dedi.

Acil servisin hastanenin gözbebeği olduğunu aktaran Doğan, “Acil serviste daha iyi hizmet vermek adına canla başla çalışıyoruz. Aynı gayreti acil servislerimizde çalışan hocalarımız ve çalışanlarımızda gösteriyor. Orada yeni bir koordinasyon sistemi kurduk. Gelen hastaları ilk başta karşılayıp hastanın durumuna göre yeşil, sarı veya kırmızı alana yönlendiriyoruz. Hastaların doğru yerde tedavi edilmelerini sağlıyoruz. Engellilere yönelik çeşitli çalışmalarda yapıldı. Polikinlikler arasında engelliler asansörü yaptık. Hasta muayene geldiğinde koridorların uzun olmasından dolayı sıkıntı yaşayabiliyordu. Başka bir bölüme muayene olmak için asansörleri kullanmak zorunda kalıyordu. Bu durumda oldukça fazla zaman kaydına yol açıyordu. Şimdi asansör sayesinde kısa bir sürede istediği polikliniğe gidebilecek. Hizmet içi eğitim çalışmalarımıza önem veriyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımıza özellikle eğitimler veriyoruz. Özellikle enfeksiyonla ilgili o kadar çok eğitimimiz varki sık sık tekrarlıyoruz. Enfeksiyon bölümlerinde görev alan hocalarımız acil servis de dahil olmak üzere bütün bölümlere tek tek giderek sunumlar yapıyorlar. Olası bir enfeksiyona rastlanması halinde derhal müdahale ediliyor. ” ifadelerini kullandı.