HANİFE KANAT

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşlar güneş ışınlarının yarattığı zararlı etkilerden korunmanın yollarını araştırıyor. Güneş kremi kullanmı zararlı etkilerden korunma yöntemlerinden bir tanesi. Sivas Eczacılar Odası Başkanı Bahadır Eren, güneş kremi ve güneş kremi kullanımı konusunda bilgiler verdi.

Güneş kremlerinin eczanelerden temin edilmesi gerektiğini belirten Eren; “Güneşin zararlı etkilerinden korunmanın en etkin çözümü güneş kremleri. Ancak yaz ayları gelince bir çok kozmetik marka yarış içerisine giriyor, haliyle vatandaşlarımız hangi ürünü tercih edecekleri konusunda çelişkiye düşebiliyor. Vatandaşlarımız eczacılarına danışarak, eczanelerden dermokozmetik ürünler alabilirler. Kozmetik ürünler sağlıklı olmayabiliyor. Güvenilir markalardan veya eczanelerden temin edilmeyen güneş kremleri ciltte onarılması zor tahribatlara yol açabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Güneş kreminin kullanım önerilerine değinen Eren; “Güneş kremi günde en az 3-4 defa cilde uygulanırsa daha faydalı olacaktır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.