ÜMİT KARAKAYA

Yaz aylarının gelmesiyle artan güneş ışınlarından gözleri korumak için güneş gözlüğü şart, ancak her gözlük güneş gözlüğü olmuyor. Güneş gözlüğü alırken mutlaka optikçilere danışmak gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gözlükçü Serkan Karaçanak; “Güneş gözlüğü alırken en önemli nokta bu işi yapan optisyenlerden gözlük alınmalı ve bilindikler markalar olmasına dikkat edilmelidir. Güneş gözlüklerinin en büyük özellikliği UV ışınlarını kesmeleridir. Bu özellikte sadece optikçilerde satılan gözlüklerde mevcuttur. İş porta tezgahlarında veya çeşitli sektörlerin içerisine konulmuş aksesuar olarak satılan gözlüklerin herhangi bir koruyucu özelliği yoktur. Korumadığı gibi göz sağlığına ciddi zararları vardır. Bunu hemen hissetmezsiniz ama 3-5 yıl sonra etkisini görmeye başlarsınız”dedi.

Karaçanak; “ Güneş gözlükleri aslında sadece yaz aylarında değil kışın da kullanılması gerekir. Çünkü kardan yansıyan güneş ışınları bizi aslında daha fazla rahatsız eder. Gözlük alırken de insanlar dikkat etmeli sadece gözlük üreten iyi firmalar var onların gözlüklerini kullanmaları gerekir. Bu gözlükleride zaten sadece optik mağazalarda bulabilirler”diyerek açıklamasını sonlandırdı.