MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisinde inşaatı devam eden yeni Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşaatında çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Mevcut hastane binasının yetersiz kalmasından dolayı 756 sayılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 2019 yılında yatırım programına alınan ve 2020 yılında da temeli atılan yeni hastane Sivas’ın ileriye dönük 50-60 yıllık ihtiyacını karşılayacak.

Hastanenin yatak kapastesi ve devam eden inşaaatı hakkında bilgiler veren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Hastanemiz 1162 yatak kapasitesine sahip. Acil durumlarda 1213 yatak sayısına çıkabiliyor. Hastanede 24 suit oda, 163 tek kişilik oda, 302 çift kişilik oda, 7 adet 53 yataklı yoğun bakım odası, destek ve rezerv odaları dâhil 407 poliklinik yer alıyor. Fiziki gerçekleşme şuanda yüzde 16 civarında.” dedi.

Sağlık kampüsü olması planlanan TEKNOKENT’in  karşısında bulunan alana yapılan hastane inşaatında zaman zaman incelemelerde bulunduklarını aktaran Rektör Alim Yıldız, “Hastane inşaatımız 15 bitişik bloktan müteşekkil olup tüm blokların temel kazısı yapılmış, 15 bloğun ve otoparkın temeli atılmıştır. G blok dışında bodrum kat ve zemin kat döşemeleri tamamlanmıştır. D-F-I-J-K-L-M-N-O blokları gaz beton imalatı tamamlanmış, K-M-N-O bloklarının kaba sıva imalatı devam etmek. Ayrıca Giriş Kontrol Binasının da kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Elektrik tesisatında ise 15 blok ve otopark binası temel topraklamaları yapıldı. Elektrik borulama imalatı devam etmektedir. Kısa sürede inşaat çalışmalarını bitirerek Sivas’ta dahil olmak üzere tüm bölgeye sağlık hizmeti vermeyi arzuluyoruz.” ifadelerini kullandı.