VAN'ın Erciş İlçesi'nde Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Organ ve Doku Bağışı' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş, ilçede 2016 yılı içersinde 502 kişinin organ bağışında bulunduğunu bu sayı ile Doğu Anadolu Bölgesinde ilk sırada olduklarını söyledi.
Kaymakam Ferhat Kurtoğlu Konferans Salonu'ndaki toplantıya Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş, Erciş İlçe Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Mermerci, İlçe Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetler Şube Müdürü İsmail Öner, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Aydın, kurum amirleri ile çok sayıda kişi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş, 2016 yılı içersinde ilçede 502 kişinin organ bağışında bulunduğunu, bu sayı ile Doğu Anadolu Bölgesinde ilk sırada olduklarını söyledi. Organ nakillerinin insanların yeniden hayata tutunmasını sağlayan, sihirli bir dokunuş olduğunu belirten Gümüş, "Sağlıklı insanlar olarak bu durumu göz ardı etmeyelim. Organ nakli bekleyen hastalarımıza duygu ile yaklaştığımızda organ bağışı yapmanın ne kadar yüce olduğunun farkında oluruz" dedi.
"ORGAN BAĞIŞI ÖNEMLİDİR"
Organ naklinin önemine dikkat çeken Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ise, her bireyin sağlık sorunları ve ölümle karşılaşabileceğini söyledi. Kaymakam Yaşar, şöyle konuştu:
"Daha müreffeh ve sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum için organ bağışı son derece önemlidir. Öldükten sonra organlarımızı, bizden sonra hayatta kalacak insanların, hayatlarını sürdürebilmesi için topluma daha yararlı bireyler olması anlamında bağışta bulunmalıyız. Toplumsal olarak organ bağışı konusunda ciddi bir eksikliğimiz var. Bunun sebebi de toplumun bu konuda kaygılarının olmasıdır. Milletimizi bilinçlendirme noktasında yetersiz kalındığını görmekteyiz. Kamu çalışanları olarak bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu konuda toplumsal ve kamusal bilincimizi daha iyi seviyelere çıkarmak için elimizden gelen gayreti sarf etmeliyiz."
Toplantı, Kenan Aşçıoğlu tarafından hazırlanan kamu spotunun izlenmesi ve toplantıya katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verilmesiyle verilmesiyle son buldu.