HANİFE KANAT

14 Mayıs Eczacılar Günü ile ilgili Eczacı Burhan Koçak açıklamalarda bulundu.

Eczacılık mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirten Koçak; “Pandemi döneminde en risk altında olan meslek gruplarından bir tanesi de biz eczacılardık. Ancak buna rağmen kendi vatandaşlarımızı mağdur etmemek için tüm imkanlarımızı kullandık. Covid-19 ile mücadele eden hastalarımızın evlerine kadar ilaçlar götürdük pandemi döneminde. Hastalarımız ilaçlarımızı götürdüğümüz zaman kapının önüne koymamızı veya kapıya asmamızı istediği halde biz kimsenin kapısını çalmadan geri dönmedik. Her zaman söylüyoruz; biz pandemi döneminde aldığımız duayı hiç bir zaman almadık.” dedi.

Pandemi döneminde hiç ara vermeden çalıştıklarına değinen Koçak; “Devletimize bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu pandemi döneminde raporlu hastalarımızı riske atmamak adına onlar ile ilgili tüm sorumluluğu bize verdi. Pandemi sürecinde raporlu hastalarımızın günü birlik takibini sağladık. Hastalarımız neredelerse oralara ilaçlarını ulaştırdık, elimizi üstlerinden çekmedik. Yorulduk, hiç ara vermeden çalıştık ama değdi.” açıklamasını yaptı.

14 Mayıs Eczacılar Günü ile ilgili yorum yapan Koçak; “Düşünülüp bir gün ayırılmış olması bizi mutlu ediyor. Bu vesile ile tüm eczacı arkadaşlarımızın Eczacılar Günü kutlu olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.