HABER MERKEZİ

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü kurumsal işbirliği çerçevesinde, diyabetli çocukların bulunduğu okullar için öğretmenlere ‘Diyabet Eğitimi’ verilecek.

198 Öğretmenin katılacağı Diyabet Eğitimi 30 Mayıs Pazartesi Saat 10.00’da Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğü paylaştığı bilgi metninde; “Diyabet; pankreasın, kan şekerini düzenleyen bir hormon olan insülini yeterli üretemediği ya da üretilen insülinin kullanımında bozukluk sonucu oluşan kandaki şeker düzeyinin yükselmesiyle gelişen süreğen (kronik) bir hastalıktır. Türkiye’de 20 yaş üstü her 7 kişiden 1’inin diyabet hastası olduğu bilinmektedir. Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı olarak diyabet hastalığı konusunda bilgi vermek, farkındalık oluşturmak amacıyla, her öğretim yılında diyabetli çocukların bulunduğu okullarda eğitimler düzenlemekteyiz. Bu kapsamda hasta (öğrenci) veli-öğretmen ilişkilerini daha güçlü ve bilinçli hale getirmek,  farkındalık oluşturmak ve tedavi sürecinin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlamak amacıyla, ilimizdeki diyabet hastası çocukların bulunduğu okullardaki öğretmenlere eğitim düzenlenmiştir. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 30 Mayıs 2022 tarihinde saat 09:00’da Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen bu eğitimde Diyetisyen Ezgi Çiçek Kaya, Diyetisyen Muhammed Ateş ve Diyabet Hemşiresi Fatoş Albayrak eğitimci olarak görev alacaktır. Eğitime 198 öğretmen katılacaktır.” diyerek yapılacak eğitim ile ilgili bilgi verdi.