MEHMET TIRPAN

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Müslim Gül, uyguladığı tedavi yöntemi ile diyabet hastalarına umut oluyor. Numune Hastanesinde görev yapan ve bir çok diyabet hastasının kesilecek denen bilek ve ayak parmaklarını kurtaracak tedaviyi uygulayarak hastalara umut olan Dr. Müslim Gül, Suşehri’nden Sivas’a tedavi olmak için gelen 70 yaşındaki Ahmet Baydar’ın yine kesilecek denen ayağını kurtardı.

Gerçekleştirdiği tedavi ile ilgili bilgiler veren Dr. Müslim Gül, “Hasta evde ayağına sıcak su dökülmesi sonucu kentteki bir hastaneye tedavi almak için gitmiş. Tedavi sürecinde hastanın sol ayak gangren olan 2 ve 3’üncü parmakları alınmış. Ayakta çürümenin devam ettiği görülmüş ve hastanın tüm parmakları kesilmiş. Parmaklarının tamamı kesildikten sonra eve taburcu edilen hastanın ayak tabanında çürüme görülmüş. Hasta yakınları çürümeyi görür görmez bu tip hastaları iyileştirdiğimiz duyup bize başvurdu. Hastayı yatırdık ve çürümenin önüne geçmek adına tedaviye başladık. 3 aya yakın 2 günde bir yapılan debdridman+iloprost infüzyonu ve kollajenli yara bakım ürünleri ile hastayı iyileştirdik. Hasta sağlığına kavuştuktan sonra taburcu ettik” dedi.

“MÜSLİM HOCAMIZA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ”

Numune Hastanesi’nde aldığı tedavi ile ilgili bilgiler veren Hasta yakını Ali Baydar ise, “Babam Ahmet Baydar 25 yıldır kronik şeker hastası. Geçen sene güneş enerjisinden sıcak su il abdest alırken ayağının üst kısmını yaktı. Ayağının üst kısmında oluşan yanığı ilgili hekimlere gösterdik ve sol ayağının üst kısmının ikinci derece yanık olduğu ifade edildi. Hastamızın şeker hastası olması sebebi ile tedavinin uzun süreceğini ayağın zamanla iyileşebileceğini söylendi. Aradan geçen süre zarfında yanık olan ayak kısımdaki parmakların siyahlanmaya başladığını gördük. İlçeden merkeze giderek bir hastanede 1 ay tedavi aldık. Bu süre zarfında babamın sol ayağının 2 ve 3 numaralı parmakları kesildi. Daha sonra topuk önünden komple parmaklar kesildi. Daha sonra 15 gün ev istirahatı için taburcu edildik. Tekrar ilgili hastaneye gittiğimizde sol ayağın diz kapak altından kesileceği söylendi. Bizde merkezdeki başka Ortapedi doktorları ile görüştük. Görüştüğümüz doktorlarda diz kapak altı kesimi ön gördü. Yaptığımız araştırmaları ardından Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Müslim Gül’ün şeker hastalarına yönelik yaptığı tedaviyi öğrendik ve kendisine başvurduk. Müslim Hocamız ayağın kesilmesine gerek olmadan iki üç ay içerisinde tedavi edilebileceğini ifade etti. Bu sözler bizi çok mutlu etti. Tedavi sürecine başlandı ve çok şükür babamın ayağı kesilmeden tedavi edildi. Müslim Hocamıza ne kadar teşekkür etsek az. Tedavinin ardından aile olarak psikolojimiz düzeldi” şeklinde konuştu.