KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, trafik kazasında yaralanıp tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 17 yaşındaki Gökhan I.'nın ailesi organ bağışını kabul etti. Gençten alınan kalp, karaciğer ve böbrekleri İstanbul'da bulunan hastanelerde organ bekleyen hastalara nakledilecek.
Trafik kazasında yaralanması nedeniyle Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Gökhan I.'nın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organ bağışını kabul etmesi üzerine İstanbul'dan gelen doktorlar operasyonla gencin kalp, karaciğer ve böbreklerini aldı. Kalbin İstanbul'da Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğerin Florance Nightingale Hastanesi'nde, böbreklerin ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastanede hastalara nakledileceği bildirildi.
Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, "Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organ nakli transfer işlemini hızlı ve özverili çalışmalarıyla 4 saat süren bir operasyonla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hastanemize gelen uzman ekipler ve personelimiz işbirliği ile karaciğer, kalp ve 2 böbreğin hastalara ulaşmasına vesile olduk. Organ nakli ile yaşama tutunacak çok sayıda vatandaşımızın olduğu ve gün geçtikçe sayının arttığını biliyoruz. Bir gün bizim ya da yakınlarımızdan birinin de organ nakline ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır. Bağış kararından dolayı tüm umut bekleyen insanlar adına hastamızın yakınlarına öncelikle baş sağlığı diliyor, teşekkürü borç biliyorum" dedi.