MEHMET TIRPAN

37. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Bahadır Eren, Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz kurumunun korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında genelge yayımladığını söyledi.

Alınan kararlar hakkında bilgiler veren Başkan Eren, Yaşadığımız malum süreçte öncelikle eczanelerin, eczane çalışanlarının ve vatandaşların korunması amacı ile Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz kurumunun başlatmış olduğu Eczane yönergesine istinaden gerekli tedbirlerin alındığını aktardı.

Eczanlere gelen hastalarla eczane çalışanlarının aralarındaki mesafeyi 1 metreye çıkardıklarını aktaran Başkan Eren, “İlimizde tüm eczanelerde hasta ve eczane çalışanı arasındaki 1 metre kuralı uygulanmaya başlandı. Ülkemizde yayılmaya başlayan korona virüsüne karşı mecburen tedbirli olmalıyız. Bu konuda yetkili kurum ve kuruluşlar oldukça çaba gösteriyor ancak bizlerde üstümüze düşen görevi yerine getirmeliyiz ve dikkatli olmalıyız. Maske ile ilgili sıkıntılar yaşanıyordu. Bir hafta içerisinde maskeler her eczaneden temin edilebilecek. Her eczacı arkadaşımız kimseyi mağdur etmeden ve bir kişiye belirli sayıda maske satışı yapacak. Önümüzdeki haftadan itibaren artık maske sıkıntısı yaşanmayacak. Bu salgını hep birlikte alınan tedbirler ile atlatacağız. Sivas’taki eczanelerimiz dezenfekte edildi. Yine raporlu ilaçlar sağlık ocaklarına gitmeden eczanelerden alınabilecek” ifadelerini kullandı.