Eşler arasında sorun oluşturan durumlardan bir tanesi “Seni seviyorum” cümlesinin söylenen eş tarafından karşılığının hissedilememesi…

Birçok evli çift bu durumu şu cümle ile ifade ediyor;

“Eşim bana sevdiğini söylüyor ama ben, beni sevdiğini hissetmiyorum ki”

Değerli eşler;

Eşinizi seviyorsanız, eşiniz sevdiğinizi söylemenize rağmen sevginizi hissetmediğini söylüyorsa ve sevginizi, eşinizin, sizin ifade etmek istediğiniz gibi hissetmesini istiyorsanız aşağıda yazdıklarım işinize yarayabilir.

Öncelikle sevginiz sadece sözde kalmamalı, sevginizi davranışlarınızla da göstermelisiniz.

Sevgiyi davranışlarla göstermenin bazı yolları şu şekillerde olabilir;

Onu önemseyin ve önemsediğinizi gösterin. Görünüşündeki, hal ve tavırlarındaki değişiklikleri fark edin ve fark ettiğinizi ona ifade edin. Bu ifade şekli yargılardan ve eleştirilerden uzak merak ve anlayış içerikli olsun.

Onun mutluluğu ve huzuru ile ilgilenin. Duygularındaki değişiklikleri fark edin, fark ettiğinizi ona ifade edin. Niyetiniz onun duygularını düzeltmek veya düzenlemek olmasın. Ne hissediyorsa onun hissettiği şekliyle anlamaya çalışmak ve olduğu gibi kabul etmek olsun.

Gereksinimlerini fark edin ve gereksinimleri ile ilgilendiğinizi gösterin. Eşi olarak size duyduğu ihtiyacı, bu ihtiyacın içeriğini öğrenin ve karşılamak için elinizden geleni yapın.

İlgilerini ve kendini geliştirmek istediği alanları öğrenin. Sizin hiç ilginizi çekmese bile sadece onun için ilgi gösterin. Gelişmesi konusunda olanaklarınızı seferber ederek destek olun.

Onun yaptıklarına elinizden geldiği ve becerebildiğiniz kadar onun istediği şekilde yardım edin. Yardımınız kendiliğinden ve içtenlikle olsun.

Her insan hata yapabilir. Eşinizde bir insan. Hatalarını ilişkinizi zedeleyecek şekilde gündemde tutmak yerine hoşgörü ile karşılayın. Bir insan en çok da hatalı ve suçlu hissettiği zaman sevildiğini hissetmeye gereksinim duyar.

Güvenilir olun ve güvenirliliğinizi sürdürün. Eş ilişkilerinin en büyük depremi güvenin sarsıldığı durumlarda olur. Hiçbir durum ve gerekçenin güveni sarsmasına izin vermeyin. Gizlenenlerin ve yalanların bir gün ortaya çıkmak gibi bir özelliği vardır. Aklınızda tutun.

Eşinizi diğerlerine karşı koruyun. Haksız olduğunu düşündüğünüz durumlarda başkalarının yanında sessizliğinizi koruyarak baş başa iken uygun bir dille, nezaketinizi koruyarak konuşabilirsiniz.

Eşinizin iyi olduğunu düşündüğünüz özelliklerini gündeminizde tutun. Onayladığınız ve memnun olduğunuz tüm durumları ona ifade edin. İfade içeriğinize, tüm bedeniniz eşlik etsin.

Onunla beraber zevkle yapacağınız etkinlikler planlayın ve yapın. Gülün ve eğlenin.

Hüznü ve üzüntüyü paylaşmak yakınlığı arttırır. Eşinizin hüznüne ortak olun.

Öfke, anlayış gösterilmesi en zor duygudur. Bir yandan da altında üzüntü, çökkünlük, kırgınlık, hayal kırıklığı, pişmanlık, çaresizlik, korku, endişe, merak, suçluluk vb. birçok duygu barındırır. Eşinizin görünen öfkesine savunma ya da daha fazla öfke ile karşılık vermek yerine alttaki duygusunu anlamaya çalışın. Anlayın ve anladığınızı onunla paylaşın. Eğer bunu başarabilirseniz eşinizin gönlüne taht kurarsınız.

Birbirinizin gönül tahtı daima birbirinizin olsun…