Dolar kurundaki artış nedeniyle piyasalardaki dalgalanmalar devam ediyor. Doların yükselişi zamanla etkisini daha da gösterecek maalesef. Bu süreçte kurumların tutumları inanın umut verici. Kurumlar üzerlerine düşen görevleri yaparak bu sürecin en hasarsız seviyede geçmesi için ciddi çalışmalar yapıyorlar. Başka valilik olmak üzere Sivas’ta kurumlar samimi çalışmalar içerisinde. Bunun en bariz örneği ise her haneyi ilgilendiren ekmek fiyatları konusunda yapılan girişimler oldu.

Vali Davut Gül başkanlığında ekmek fiyatlarının bu süreçte artmaması için çalışma başlatıldı ve unun torba fiyatı 89 TL’ye sabitlendi. Konuyla ilgili Valilik bilgilendirmesinde, ‘’Döviz kurunda yaşanan dalgalanmaya bağlı olarak pide ve ekmek ürünlerine zam kararı üzerine Valimiz Davut Gül, un fabrikası sahipleriyle bir araya geldi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ekmek fiyatlarındaki hareketliliğinin araştırılması konusunda yapılan toplantıda; Sivas’ta ki un üreticileri, milli duruş sergileyerek un torba fiyatının 89 liradan satışa sunulmasına karar verdi. Toplantıda alınan kararlara göre: Ticaret Borsası’na kayıtlı son 6 aylık rakamlar değerlendirilerek, buğday fiyatlarında ki artış incelemeye alınacak. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası tarafından Sivas’ta üretilen buğdayların kalitesi ve un sektörünün istediği buğdayın üretilmesi konusunda çalışma yapılacak. Pide fırınlarının fiyat artışı taleplerinin değerlendirilebilmesi için buğday fiyatlarında ki artışın incelenmesinin ardından çıkan sonuçlar değerlendirilecek ve pide fırınlarıyla ilgili önümüzdeki günlerde bir toplantı yapılacak’’ denildi.

Acı bir gerçek ama Türkiye Cumhuriyeti, yıllardır doların tesiri altında ve bu durum ülkenin, istenilen her an büyük sıkıntılara düşürülebilmesi anlamına geliyor. Mevcut ülke yönetimi bu esareti en aza indirebilmek için ciddi çalışmalar içerisinde. Ancak tabi ki bu kolay değil. Millet olarak bizlerin üzerine düşen sabır, milli birlik ve içimizdeki Trump’lara fırsat vermemek…